2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több fronton biztosítja az alacsony árakat a Lidl

Hirdetés

Több fronton biztosítja az alacsony árakat a Lidl

Az utóbbi időszakban érthető módon még hangsúlyosabbá vált az energiatakarékosság és a fenntarthatóság, melyek jelentősen befolyásolják életünket. A Lidl Magyarország számára ez nem újdonság: azaz nem a mostani energiakrízis miatt tett lépéseket, hanem már évek óta újabb és újabb intézkedésekkel szorítja lejjebb az üzletek fenntartási költségeit. Az egyik kulcsfontosságú – és leginkább látható – terület a világítás: az áruházlánc az üzletekben és a logisztikai központokban is LED-re cserélte a világítást, illetve LED-világításra cseréli az összes hűtőbútor világítását is, melyekkel igen komoly megtakarítást ér el. Itt azonban nincs vége, az áruházakban intelligens épületfelügyeleti rendszer „figyel” az energiafelhasználásra, azaz megakadályozza a pazarlást. Adódik a kérdés, mit jelent ez a gyakorlatban: az üzletek, valamint a hozzájuk kapcsolódó parkolók világítása automatikusan lekapcsol, amint az utolsó vásárló távozik az üzletből. Amikor pedig az utolsó dolgozó is elhagyja az áruházat, akkor valamennyi világítást lekapcsolja a rendszer. A szóban forgó okos épületfelügyelő rendszer felel azért is, hogy a reklámvilágítások se működjenek feleslegesen, kizárólag a nyitvatartási időben.

A világítás mellett különböző gépészeti megoldásokkal is az energiahatékonyságra törekszik a vállalat. Kulcskérdés például a boltok fűtési és hűtési rendszere, amely szintén korszerű megoldásokkal működik. A szellőzőrendszerek kizárólag hőcserélőkön keresztül működnek, ami azt jelenti, hogy a kifújt levegővel a hőcserélőn keresztül felfűtik vagy lehűtik a befújni kívánt friss külső levegőt. Újabb áruházak esetében pedig úgynevezett VRV hűtő- fűtőberendezéseket alkalmaznak, funkcióktól függően különböző hőzónákat létrehozva.

További energiamegtakarítást jelent a minden vásárló számára látható „kétajtós” megoldás, azaz a bejarátoknál és kijáratoknál kétlépcsős fotocellás ajtó működik. Így télen ajtónyitáskor nem szökik ki a meleg a boltból, vagy éppen megálljt parancsol a kinti hőségnek a nyári kánikulában. Mindezeken túl a logisztikai központokban és az áruházakban a technológiai hűtés hulladékhőjét hővisszanyerővel visszaforgatják a csarnokok fűtésére. Folyamatosan bővül a napelemekkel ellátott boltok száma is. Az energiacsökkentés érdekében a bolti mélyhűtők leolvasztását folyamatosan ütemezik, a boltok raktáraiban a használaton kívüli hűtőkamrákat pedig minden esetben lekapcsolják. A vállalat elektromos fogyasztásmérőket – almérőket – épít ki az áruházakban annak érdekében, hogy a fogyasztások folyamatos monitorozásával, ellenőrzésével, a felesleges áramfogyasztást megakadályozza.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/23/tobb-fronton-biztositja-az-alacsony-arakat-a-lidl/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …