2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több fizetésre számíthatnak a magasabb emberek

Hirdetés

Több fizetésre számíthatnak a magasabb emberek

A magassági megkülönböztetés az egyik legkevésbé ismert vagy tárgyalt torzítás, és az egyik legnehezebb megerősíteni. Még a „normális” vagy az átlagon felüli termetűek is nehezen hiszik el, hogy valaha is elfogultak voltak velük a magasságuk alapján, vagy hasznot húztak belőle.

A kutatások azonban azt mutatják, hogy szakmai szinten a termet kézzelfogható különbséget jelent, bár kissé eltérő módon hat a férfiakra és a nőkre. A tanulmányok szerint a magasság korrelál a magasabb jövedelemmel. A toborzók a magasabb jelölteket részesítik előnyben, a magasság pedig befolyásolja az előléptetési lehetőségeket.

„Ha nagyobb vagy, te vagy a csoport vezetője. Ennek egy része megmaradt, és a magasságot tekintélyhez, erőhöz és magasabb pozícióhoz kötjük” – állíja.

A magasság iránti tiszteletünk valóban ösztönös lehet – a múltban a társadalmi hierarchiák feltérképezésére használt primitív módszerek maradványa. Az ősi társadalmakban a fittség és a fizikai impozánsság fontos vezetői tulajdonságok voltak. De – mondja Dr. Erin Pritchard, a Liverpool Hope Egyetem fogyatékosságtudományi oktatója és a Kulturális és Fogyatékossági Tanulmányok Központjának tagja – többféleképpen is igazodhatunk ehhez a modern társadalomban.

Hirdetés

„Az egyes nemzeteknek megvan a saját optimális magasságuk egy görbe alapján, és ez egy olyan sztenderddé válhat, amilyennek mindenkinek „kell lennie”. Ha valaki ennél alacsonyabb megkérdezzük magunktól, hogy van-e valami baj vele – de tiszteljük azokat, akik magasabbak” – mondja Pritchard.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220921-magassag-termet-fizetes-osszefugges.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A megemelt rezsitámogatás részleteit közölte Karácsony Gergely

A megemelt rezsitámogatás részleteit közölte Karácsony Gergely

„A rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjban részesülők évi 48 ezer, a valódi átlagnyugdíj …