2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több embert megölt egy kórházban hagyott radioaktív eszköz

Hirdetés

Több embert megölt egy kórházban hagyott radioaktív eszköz

A goiâniai baleset néven elhíresült tragédia 1987. szeptember 13-án történt Brazíliában. Goiânia város elhagyatottan álló sugárterápiás intézetébőla város szegénynegyedének két lakója, a hulladék- és fémgyűjtésből élő Roberto dos Santos Alves és Wagner Mota Pereira, ellopta egy daganatos betegek sugárterápiájához használt orvosi berendezés radioaktív forrását.Az eredetileg sugárkezelésre szánt berendezés sugárforrása egy biliárdgolyó méretű gömb volt, amely sugárzó anyagként cézium-137-es izotópot tartalmazott. Az orvosi eszközben lévő cézium sugárzása annyira erős volt, hogy aki csak egy órát töltött a közelébent, annak már károsíthatta a DNS-ét, ami fájdalmas halálhoz vezet.

A cikk még nem ért véget, a következő oldalon elmondjuk, hogyan derült ki, hogy egy egyre nagyobb méreteket öltő nukleáris balesetről van szó, és összesen hányan váltak a katasztrófa áldozatává. Lapozzon!

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230203-femtolvajok-okoztak-minden-idok-egyik-legnagyobb-nuklearis-balesetet-penz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

A bankrészvények újra zuhanni kezdtek a pénteki európai tőzsdei kereskedésben, ugyanis attól rettegnek az emberek, hogy további …