2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Titokban maradhatnak a Mátrai Erőmű megvételéről szóló adatok

Hirdetés

Titokban maradhatnak a Mátrai Erőmű megvételéről szóló adatok

Nemzetbiztonsági érdekeket sértene, ha közzétennék a Mátrai Erőmű megvásárlásáról szóló tranzakció minden egyes részletét, így döntött a bíróság, másodfokon. A Fővárosi Ítélőtábla, az első fokú döntéssel szemben, másodfokon elutasította az MSZP társelnökének a keresetét abban a perben, amit a Mátrai Erőmű megvásárlásával kapcsolatos iratok kitakarásmentes változataiért indított az állami tulajdonban lévő MVM ellen. Ezt Tóth Bertalan mondta a Népszavának.

A bíróság szerint „a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló” törvény egyik pontja a többi között a közművekre is kimondja: meghatározott üzleti, pénzügyi, műszaki adataiknak, illetve ezek előkészítő iratainak nyilvánossága nemzetbiztonsági, központi pénzügyi vagy külügyi érdekből korlátozható.

Hirdetés

Úgyszintén megtagadható az adat közzététele, ha az a cég versenytársait indokolatlan előnyhöz juttatja.

A másodfokú bíróság szerint az MVM „igazolta”, illetve „részletesen bemutatta”, hogy az egyes részeket a hivatkozott törvényi előírás alapján takarta ki. A másodfokú bíróság emellett, zártan, meg is kapta a kitakarásmentes iratokat, és ebből hasonló következtetésre jutott. Az MVM arra is hivatkozott: a döntések illeszkednek a stratégiájukba.

Kapcsolódó
<a […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/07/matrai-eromu-mvm-fovarosi-itelotabla/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felminősítette Magyarországot a Moody’s

Felminősítette Magyarországot a Moody’s

Felminősítette Magyarországot a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az …