2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Tettlegességig fajult a vita a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár közmeghallgatásán

Hirdetés

Tettlegességig fajult a vita a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár közmeghallgatásán

Fellöktek, és a Magyar Hang tudósítása szerint megütöttek egy nőt a debreceni közmeghallgatáson, aki az akkumulátorgyár mellett érvelt. A lap által közzétett felvételeken annyi látszik, hogy a nőt többen felsegítik a földről, és az arcát fogja.

A beszámoló szerint egy agresszív férfi támadt a nőre, aki korábban hevesen ellenezte a gyár felépítését és az eljárásban részt vevő hatósági személyek legitimitását is megkérdőjelezte. A férfi ezután próbált elszaladni, de az egybegyűltek közül többen utánaeredtek, és nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Az incidens után Rácz Róbert főispán próbálta nyugtatni a kedélyeket, akit egyébként a közmeghallgatás során hazaárulóztak. A közmeghallgatást rövid szünet után folytatták.

Hirdetés

A mai közmeghallgatás péntek délelőtt 10 órakor kezdődött, a hangulat már az elején is elég feszült volt:

Bekiabálások, füttyök, tüntetők – megint paprikás a hangulat a kínai akkugyáros közmeghallgatáson Debrecenben

A január eleji fórumra közel ezren mentek el, a pénteki közmeghallgatás helyszínén ötszáz férőhelyet biztosít a szervező. Aligha lehet feltartóztatni a tiltakozókat, akik még a pénteki fórum előtt találkoznának a parlamenti képviselőjükkel.

A helyszínen megjelent az LMP is, a párt társelnöke, Schmuck Erzsébet pedig bejelentette, hogy február elején országos népszavazást kezdeményeznek a Debrecen mellé tervezett gyárról.

Az ügyben már az első közmeghallgatás is paprikás hangulatú volt a múlt héten:

Rakják át Felcsútra, ha annyira biztonságos az akksigyár – forrtak az indulatok a debreceni lakossági fórumon

Európa legnagyobb akkugyára épülhet Debrecenben, de az ott élőknek nincs lehetősége megakadályozni a beruházást. Legalábbis a hétfői közmeghallgatáson nem derült ki, hogy akár egy kis halvány reménysugár is lehetne a beruházás megakadályozására, vagy legalább a költöztetésére. A polgármesternek sem lehet túl sok beleszólása a kormány kínai akkugyár debreceni megépítéséről való egyeztetésekbe, a jelenlegi hatósági engedélyeztetésekbe meg végképp.

A fórumról hamarosan új videóval jelentkezik a hvg.hu.

Kapcsolt képünket a Magyar hang videójából vágtuk.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230120_Tettlegessegig_fajult_a_debreceni_akkumulatorgyar_koruli_vita_rendorseg_vita_balhe_eloallitas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Virtuális fizetési kártyát fejlesztettek ki

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli …