2021. március 9., keddMa Franciska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.09. Franciska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Tényleg jön a Nagy Rezetelés?

Hirdetés

Tényleg jön a Nagy Rezetelés?

A pandémiának egyszer mindenképpen vége lesz, ezért az ENSZ és a Világgazdasági Fórum is már a világgazdaság újraindításának forgatókönyveit latolja. Ami közös a tervekben: mindkét szervezet a környezettudatosság terjedését várja a Covid-járvány után, a kilábalás útja szerintük csakis zöld lehet.

Nem vissza, hanem jobbra!

A 193 tagországot tömörítő Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, a portugál António Guterres szerint a mostani válság egyben lehetőség arra is, hogy új alapokra helyezzük a gazdaság és a társadalmak viszonyáról szóló gondolkodásunkat. Ha már kényszerűen úgyis vissza kell majd építenünk sok mindent, ne ugyanolyanra építsük már vissza, mint annak előtte volt, hanem jobbra („Build Back Better”).

Élhetőbbre, egészségesebbre, fenntarthatóbbra. Guterres kezdeményezése szerint most van itt a történelmi pillanat, hogy

Hirdetés

a vállalkozásoknak nyújtott pénzügyi segítségeket (akár direkt támogatásokról, akár adócsökkentésekről legyen szó) az államok végre elvárásokhoz kössék.

Azok kapják a legtöbbet, akik vállalják a fenntartható növekedést és a zöldmunkahelyek teremtését! Így nem feneketlen zsákba kerül a temérdek pénz, hanem a világgazdaság zöldátmenetének eszköze lesz, egyfajta befektetés a közös jövőnkbe.

António Guterres

António Guterres

Fotó: Kay Nietfeld / picture alliance / Getty Images Hungary

Már a nagytőke is zöldül

A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/01/22/tenyleg_jon_a_nagy_rezeteles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Angliában fogja gyártani elektromos autóit az Aston Martin

Angliában fogja gyártani elektromos autóit az Aston Martin

Angliában és Walesben fogja gyártani elektromos modelljeit 2025-től az Aston Martin luxusautó-gyártó vállalat. Fotó: Bloomberg …