2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Telt házas hosszú hétvégére készül a belföldi idegenforgalom

Hirdetés

Telt házas hosszú hétvégére készül a belföldi idegenforgalom

Nemcsak a belföldi vendégek, de a határon túli, vagyis a felvidéki, vajdasági és erdélyi magyarok részéről is élénk érdeklődés tapasztalható Budapest iránt, többek között az augusztus 20-i rendezvénysorozatnak köszönhetően. Ez pedig a célzottan erre a hétvégére időzített budapesti szállásfoglalásokon is meglátszik – mondta az Index érdeklődésére Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója, egyúttal a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének újonnan megválasztott elnöke. És hogy hogyan néz ki ez a számok terén? Amíg 2021 júliusában a fővárosi szállodák átlagosan 30 százalékos kihasználtsággal működtek, addig

ezen a hétvégén akad olyan budapesti ház is, amelyben 70 százalékos az előfoglaltság.

Hirdetés

Az augusztus 20-i hétvége napjain lesz a legmagasabb idei vendégéjszakaszám a fővárosban, megközelítve, várhatóan meg is haladva a 25 ezer vendégéjszakát – közölte az Index megkeresésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely szerint kiemelt cél, hogy erre az időre megteljen turistákkal Budapest. Az elmúlt hetekben folyamatosan erősödött az előfoglalási szándék, adataik szerint összességében 40 százalékkal nőtt, és 56 százalékuk belföldről érkezett. Ugyanakkor az MTÜ adatai szerint a belföldi vendégek mellett Németországból, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd turisták. A felmérések azt mutatják, hogy sokan az utolsó pillanatokban foglalnak szállást, így várhatóan ezek a számok a következő napokban emelkedni fognak.

Budapest népszerűsége az ünnepi hétvége úti céljai között onnan is látszik, hogy a Szallas.hu adatai szerint Siófok és Hajdúszoboszló után a harmadik helyre küzdötte fel magát. A napi bejövő foglalásokat tekintve pedig már vezet is az államalapítás ünnepére készülő főváros: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra. Igaz, a szállásközvetítő oldalon elérhető ajánlatok közül a Balaton bulifővárosában egy héttel az ünnep előtt már csak 6 szabad férőhely volt, de a tó körüli 4660 partnertől is csak 48 szabad találatot tartott nyilván a portál.

Lényegében megtelt a Balaton az ünnepre.

A szállásközvető cég közleménye szerint lesz, ahol tűzijátékkal, bűvészshow-val, pezsgős reggelivel, kézművesprogramokkal, grillvacsorával vagy koktélpartival várják a vendégeket.

A kedvező budapesti trendhez nyilván az is kellett, hogy az elsősorban a külföldi beutazóturizmusra alapozó hotelek a belföldi vendégeket is megcélzó, korrekt, megfizethető ajánlatokkal jelenjenek meg a korábban általuk kevésbé használt hazai szállásközvetítő oldalakon is – jegyezte meg Baldauf Csaba, aki szerint az ünnepi hétvége már észlelhető forgalombővülést mutat majd Budapesten. A nagyobb nemzetközi hotelláncokhoz tartozó házak 2021 előtt ugyanis jellemzően a saját foglalási rendszerüket részesítették előnyben. A reptér júliusi forgalmával kapcsolatos adatok is biztatóak, élénkül a beutazók létszáma is, ahogyan egyre több légitársaság indít járatokat Budapestre.

Fürdőzők Hajdúszoboszlón 2019. január 3-án

Fürdőzők Hajdúszoboszlón 2019. január 3-án

Fotó: Oláh Tibor / MTI

A szobaárak pedig a 2020. júniusiakkal összevetve a szövetség adatai szerint idén júniusban a költségemelkedés ellenére is csak mérsékelten, 6-8 százalékkal emelkedtek idén. A Szallas.hu adatai szerint a fővárosban átlagosan 16, a Balatonon és országosan pedig körülbelül 9 százalékkal emelkedtek az egy éjszakára vetített szállásárak tavalyhoz képest az államalapítás ünnepére. Vagyis míg a Balatonon egy főnek ezen a hétvégén átlagosan 12 ezer, a fővárosban és térségében 11 ezer forintba kerül egy éjszaka, addig országos átlagban ez 10 ezer forint körül alakul.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/15/az-orszag-tobb-turistaparadicsoma-is-megtelik-az-unnepi-hetvegen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A leggazdagabbak nem garasokkal gyarapodtak a járvány idején

A leggazdagabbak nem garasokkal gyarapodtak a járvány idején

A világ 25 leggazdagabb családjának vagyona összességében 1,7 trilliárd amerikai dollárt ér, ami 22 százalékos …