2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Teljes tűzerővel ront rá a kormány az arctalan ellenségeire

Hirdetés

Teljes tűzerővel ront rá a kormány az arctalan ellenségeire

Napjainkban a kibervédelem fontossága nemzetközi szinten is egyre inkább előtérbe kerül. Magyarország nem kivétel ebben, ezért is alakult meg a kibervédelmet erősítő KiberPajzs Program, amelynek tagja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium mellett többek között a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Bankszövetség és az ORFK is.

Nagyjából 75 millió forintot tesznek zsebre az online csalók napi szinten

Hirdetés

– mutattunk rá egy korábbi cikkünkben. Az MNB adatai alapján az idei év második negyedévében a bankkártyáinkat és a bankszámlánkat ért kár összege meghaladta a 6,92 milliárd forintot, amely jelentős ugrás az első negyedéves 4,76 milliárd forinthoz képest. 

Falat emelnek a csalók elé

Magyarországon létezik egy kezdeményezés, a KiberPajzs Program, amely összefogja a hatóságokat, piaci szereplőket és szabályalkotókat, hogy közösen dolgozzanak ki stratégiákat és megosszák az információkat. Ezzel a koordinált megközelítéssel hatékonyabban tudják leküzdeni a csalásokat és visszaszorítani a kibertér kalózait.

Sajnos már nem beszélhetünk rétegekről, nem beszélhetünk korosztályról, nemről, végzettségről, érdeklődési területről. A csalók mindenkit elérhetnek, próbálkoznak és olyan erőteljes pszichikai nyomásgyakorlást folytatnak, hogy gyakorlott, körültekintő emberek is sajnos áldozatul eshetnek

– mondta az Indexnek adott interjúban Túri Anikó a KiberPajzs Programot bemutató sajtóesemény után. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára az előző mondataihoz hozzáfűzte, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy higgadtan, nyugodtan és átgondoltan intézzük pénzügyeinket. 

Teljes tűzerővel küzd a kormány

Az államtitkárt arról is kérdeztük, hogy milyen lépéseket tettek már a kiberbűnözés visszaszorítására. Elmondta, hogy állandó egyeztetések zajlanak, számos jogszabályt már módosítottak, de most is új irányok és projektek kidolgozása kezdődik. Konkrétumként, ahol már a megvalósítás útján járnak, a csalásszűrő rendszert emelte ki, ahol hosszú egyeztetési folyamat eredményeként a jogszabályok módosítása megtörtént és a rendszerek felállítása kezdődik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/09/28/kibervedelem-csalas-turi-aniko-allamtitkar-gazdasagfejlesztesi-miniszterium-gfm/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …