2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Télig ne fűtsék a vécéülőkéket, ezt kérik Tokió lakosaitól

Hirdetés

Télig ne fűtsék a vécéülőkéket, ezt kérik Tokió lakosaitól

A japán fővárosban a tisztviselők arra kérik a lakosokat, hogy naponta egy órával kevesebbet tévézzenek, kapcsolják ki a rizsfőzők melegen tartó üzemmódját, télig ne használják a WC-ülőkék fűtőfunkcióit, a légkondicionáló berendezés hőmérsékletét pedig tartsák 28 Celsius-fok körül.

A szélsőséges időjárás Japánban sem kíméli az elektromos hálózatokat. Miután a márciusi áramszünet kis híján jelentősebb áramkimaradást eredményezett Tokióban, a szakemberek érdemi lépések megtételére ösztönözték a döntéshozókat.

Fumio Kishida miniszterelnök elmondása szerint az ország üzemanyagimporttól való függőségének csökkentése érdekében érdemes lenne megfontolni az atomenergia nagyobb mértékű felhasználását is.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220510-japan-aramszunet-energiaarak-sporolas-energiatakarekossag.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …