2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Technikai recesszióra készülnek Magyarországon

Hirdetés

Technikai recesszióra készülnek Magyarországon

2023-ban előfordulhat, hogy összességében is zsugorodik a gazdaság, de a közgazdászok nem számítanak óriási visszaesésre a szelídülő energiaárak fényében. Az infláció továbbra sem csökken, a bérek pedig már az idei évtől kezdve veszítenek a vásárlóerejükből. A költségvetés mozgástere, hogy az energiaválság hatásait csökkenthesse, igen alacsony. 

A megkérdezett elemzők egyik fele már idénre, a másik pedig egy-két negyedévvel későbbre datálja a technikai recesszió bekövetkeztét Magyarországon.

Már az idén beindul a vásárlóerő csökkenése és az állástalanok számának emelkedése

Hirdetés

– véli a portfolio.hu által megkérdezett közgazdász. Főként azokban a szektorokban lehetnek a Covid-helyzethez hasonló leépítések, amelyeknek hatalmas az energiaigényük (például turizmus és vendéglátás). 

Sok cég még csak októberben kapja meg az első, piaci árakat tartalmazó számlákat, amelyek akkora költségnövekedést okoznak a vállalkozásoknak, hogy azt már nem tudják áthárítani a fogyasztókra. Azt már most biztosra lehet venni, hogy visszaesnek a közösségi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/22/magyarorszag-recesszio-energiaarak-inflacio-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …