2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Taxiszövetség: A kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálják

Hirdetés

Taxiszövetség: A kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálják

„Sokan és sokféle módon keresnek magyarázatot arra, hogy a taxisok miért kedvezményezettjei az utóbbi napok kormányzati bejelentéseinek. A találgatások helyett inkább racionálisabb okai vannak a döntéseknek” – mondta az Országos Taxiszövetség elnöke. A kormány legutóbbi döntése értelmében a 480 forintos hatósági áron már csak a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdaságban tevékenykedők tankolhatnak. 

Azok, akik nem tartoznak ebbe a körbe továbbra is a piaci áron tankolhatnak, vagyis augusztus harmadikától a 95-ös benzinért 699,9 forintot, a gázolajért pedig 746,9 forintot fizethetnek literenként.

A személyszállítási törvény értelmében fuvarvállalási kötelezettsége van a taxisnak, ha az utas amúgy megfelel az egyéb utazási feltételeknek. Ennek értelmében a szolgáltatás befejezése után, a számlakibocsátás pillanatában már nehéz azokat a feltételeket utólag tisztázni, hogy cégnek vagy magánszemélynek kell a számlát kiállítani – mondta Metál Zoltán.

Hirdetés

Úgy véli az üzemanyag drasztikusabb árváltozása befolyásolna a taxizás árait, tehát ha a taxisokra nem vonatkozna a 480 forintos ársapka, akkor előbb-utóbb tarifa emelés következne be. Elmondása szerint sokan, mivel nem rendelkeznek saját autóval, kénytelenek a taxiszolgáltatást igénybe venni, ezért komoly terhet jelentene a tarifa ismételt emelése. 

Véleményem szerint a kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálják

– tette hozzá a <a href="https://444.hu/2022/08/01/a-taxisok-szerint-a-lakossag-erdeke-hogy-ok-olcsobban-tankolhassanak?fbclid=IwAR1ojdAY0w-IWEWsPgvmjL7CyJXpF-kMBh6FPJaJGNUJU90Bl_O9Bhb0fOI" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/02/taxi-uzemanyag-arsapka-szemelyszallitas-benzin-gazolaj-energia-veszelyhelyzet-eneregiavalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair …