2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Tállai: Az online számlázásnak köszönhetően az adóbevételek válság idején is befolynak

Tállai: Az online számlázásnak köszönhetően az adóbevételek válság idején is befolynak

Nyolcvanmillió számla adatait küldték be a vállalkozások az adóhivatalhoz 2018 nyara óta az online számla rendszerében. A hatóság ennek köszönhetően olyan adatvagyonnal rendelkezik, amelyből azonnal szinte teljes kép rajzolható fel a magyar gazdaság állapotáról, mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az online számla rendszeréhez majdnem 900 ezer cég csatlakozott, a rendszer fejlesztése pedig idén nyáron újabb szakaszához érkezett. Eddig azoknak a számláknak az információit kellett gyorsan eljuttatni a hivatalhoz, amelyeknél az áfa összege meghaladta a 100 ezer forintot, július elsejével azonban eltörölték az értékhatárt, vagyis már minden számla adatait el kell küldeni a hatósághoz. Szeptember végéig nem kell szankcióra számítani, ha egy cég kisebb ügyleteknél nem teljesíti maradéktalanul az előírásokat, mondta Tállai. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/08/22/tallai_andras_nav_online_penztargep_szamla_feketegazdasag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A hentes jótanácsai piacozás előtt

A hentes jótanácsai piacozás előtt

Olcsó húsnak híg a leve? Hogyan induljunk el egy szombati nagybevásárlásra, ha nincs jól bejáratott …