2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szülőknek fontos adóügyi határidő jár le december 31-én

Hirdetés

Szülőknek fontos adóügyi határidő jár le december 31-én

Több, a kisvállalkozásoknak és a gyermekes szülőknek fontos adóügyi határidő jár le december 31-én, mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek. Izer Norbert jelezte: Szilveszterig nyújtható be a februári adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozat, a VISSZADO, és eddig lehet választani 2022-re a kisvállalati adót, a katát, az alanyi mentességet az áfában, illetve térhetnek át a katások és az egyéni vállalkozók a jövőre sokkal kedvezőbbé váló átalányadóra.

Csütörtök reggelig több mint 771 ezer VISSZADO-nyilatkozat érkezett az adóhivatalhoz. Azoknak, akik nem kapnak családi pótlékot, de jogosultak családi kedvezményre, és szeretnék megkapni 2022. február 15-éig az adó-visszatértést, a nyilatkozatot szilveszter éjfélig be kell nyújtaniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A nyilatkozat kitöltése azért fontos, mert a szülő belföldi bankszámlaszámának vagy postacímének ismerete nélkül nem tud utalni a NAV.

Jövőre 10 százalékra csökken a kisvállalati adó mértéke, így még többen választhatják a kivát, amellyel a pénzügyi tárca számításai szerint az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint a 80 százaléka jobban járna, és jelentősen spórolhatna a közterhein. Az államtitkár utalt arra: kivára váltani év közben is lehet, bármikor, de a 2021-es zárás miatt célszerű erről dönteni legkésőbb december 31-ig.

Aki még az idén határoz arról, hogy jövőre a kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata alapján rója le közterheit, azok a teljes 2022-es évben így adózhatnak.

Hirdetés

Ám aki január elsején avagy utána jelzi a katára váltást, annak számolnia kell azzal, hogy a bejelentkezés hónapjának utolsó napjáig egy külön, azt az időszakot felölelő, az eredeti adózási módjának megfelelő, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/31/visszado-nyilatkozat-alanyi-adomentesseg-kedvezobb-atalanyadozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyikölcsön-felvételt

Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyikölcsön-felvételt

Az év elejével véget ért a kegyelmi állapot a személyi kölcsönök piacán. A bankok a …