2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

Hirdetés

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa két tagjának mandátuma lejár, így helyükre új tagokat kellett választani. Az Országgyűlés plenáris ülésén hétfőn szavaznak a kérdésről, ugyanakkor a monetáris tanácsában megüresedő posztokra három jelölt volt. Ezért a parlament Gazdasági bizottságának kellett döntenie, hogy közülük melyik kettő legyen a tanács új tagja.

Jelöltek

Búza Éva a bizottsági meghallgatáson azt hangsúlyozta, a jelenlegi magas infláció időszakában megnövekedett a monetáris tanács felelőssége. Az infláció letörése nemzetgazdasági érdek, és ez mind a monetáris, mind a fiskális politika közös feladata. Úgy vélte, az is fontos feladat, hogy a pénzpiaci stabilitást sikerüljön megőrizni. Búza Éva szerint a magyar bankrendszer stabil, az európai bankrendszert a 2008-as válság után az Európai Unió alaposan megerősítette.

A JELÖLT SZERINT TOVÁBBI FELADAT, HOGY A GAZDASÁGI SZEREPLŐK FORRÁSOKHOZ, FINANSZÍROZÁSHOZ JUSSANAK, ÚGY, AHOGY AZ KORÁBBAN A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM ESETÉN VOLT.

Hirdetés

Csath Magdolna közgazdászprofesszor a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje volt. A monetáris politika reálgazdaságra gyakorolt hatásainak fontosságát emelte ki, és itt ő is a monetáris és fiskális politika összhangjának fontosságát hangsúlyozta – derült ki a napi.hu összefoglalójából. Szerinte versenyképességi problémák vannak, továbbá az innováció és a termelékenység területén szükséges az előrelépés Magyarországon. 

A harmadik jelölt Kovács Zoltán volt, aki szintén a kormánypárt jelöltje, ő a vállalati […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/27/mnb-monetaris-politika-monetaris-tanacs-jeloltek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha már ütköznie kell, nyugdíjassal ütközzön!

Ha már ütköznie kell, nyugdíjassal ütközzön!

Az Európai Unió új szabályozást készít elő, amelynek értelmében egységesen szigorúbb szabályok mellett tarthatnák meg …