2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó Péter: Ukrajna egyre ellenségesebb velünk

Hirdetés

Szijjártó Péter: Ukrajna egyre ellenségesebb velünk

„Mindaddig, amíg az ukránok nem veszik le az OTP-t a háború nemzetközi támogatóinak a listájáról, addig az Európai Békekerettel és szankciókkal kapcsolatos döntésekben Magyarország nem tud részt venni” – jelentette be Szijjártó Péter, az éppen Bécsben tartózkodó magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A bécsi magyar nagykövetségen a tárcavezető azt mondta: Ukrajna egyre ellenségesebben viselkedik Magyarországgal szemben, ezért sem a 11. szankcióscsomagot, sem az Európai Békekeret keretében újabb 500 millió eurós támogatást nem tudja támogatni a kormány.

Miközben azt várják el tőlünk, hogy újabb gazdasági károkat nyeljünk be, Ukrajna egyre ellenségesebben viselkedik Magyarországgal szemben

– vádolta meg Ukrajnát Szijjártó, majd konkrét ellenséges lépésként azt nevezte meg, hogy szeptember 1-től a kárpátaljai magyar iskolák nem fognak tudni működni, illetve hogy az OTP felkerült arra az ukrán listára, ami szerint a magyar bank Oroszország háborúját támogatja.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/17/szijjarto-peter-otp-ukrajna-ukrajnai-haboru-szankciok-bejelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ideje átgondolni a pályaválasztást: a mesterséges intelligencia arannyal kövezi ki a karrierutakat

Ideje átgondolni a pályaválasztást: a mesterséges intelligencia arannyal kövezi ki a karrierutakat

„Hiába tud ma már sok mindent a mesterséges intelligencia (MI), fel kell készíteni a munkavállalókat, …