2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó Péter: Brüsszelnek a parti őrségek fejlesztését kellene finanszíroznia Észak-Afrikában

Hirdetés

Szijjártó Péter: Brüsszelnek a parti őrségek fejlesztését kellene finanszíroznia Észak-Afrikában

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető Tunézia elnökével, Kais Saiddal folytatott tárgyalása után arról számolt be, hogy a közelgő magyar európai uniós elnökségre veszélyekkel teli időszakban kerül sor, és ezek közül is talán a legfontosabb a kontinensre nehezedő migrációs nyomás.

A helyzetet szavai szerint súlyosbítja, hogy Brüsszel jelenleg migrációpárti politikát folytat, amely rossz Európának és Észak-Afrikának is, mert az illegális bevándorlás veszélyt jelent a tranzit- és a célállamokra nézve egyaránt.

Ahhoz, hogy a migrációval szemben eredményesen tudjunk fellépni, Brüsszelben két változásra lenne szükség. Először is abba kell hagyni az embercsempészekkel együttműködő, migránsokat szállító NGO-k finanszírozását

Hirdetés

– jelentette ki.

„Ezen NGO-k a Földközi-tengeren szállítják a migránsokat, összejátszanak az embercsempészekkel, és pénzért Európába hozzák az illegális bevándorlókat. Ezen migránsszállító NGO-k helyett az észak-afrikai országok parti őrségeit kellene finanszírozni” – folytatta.

„Abból a sok tíz- vagy százmillió euróból, amelyekből Brüsszel NGO-kat támogat, modernizálni lehetne az észak-afrikai országok parti őrségeit, ezáltal pedig meg lehetne akadályozni az embercsempészetet, és csökkenteni lehetne a migrációs nyomást” – vélekedett.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/29/eszak-afrika-embercsempeszet-brusszel-parti-orseg-ngo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kína óriásit kaszálhatna Európán, ha ez megvalósulna

Lelassult az elektromos járművek piaca az idén. Az évekig tartó szárnyaló eladások után a növekedés …