2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó Péter: Az akkumulátorgyárakat ellenzők nemzetgazdasági érdekek ellen küzdenek

Hirdetés

Szijjártó Péter: Az akkumulátorgyárakat ellenzők nemzetgazdasági érdekek ellen küzdenek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán megjelent szombati videójában többek közt arról is beszél, hogy szerinte külföldi érdekek állnak a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár elleni demonstrációk mögött.

A tárcavezető kifejtette: „a magyar baloldal azért küzd, hogy ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre munkahelyek, mert a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. A német autógyárak egy jelentős része meg már itt van Magyarországon. Ez nyilván nem esik egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel.”

A tervezett akkumulátorgyárakról azt mondta még, hogy ezekért a beruházásokért meglátása szerint nagy verseny alakult ki, ugyanis a jövő meghatározó iparágáról van szó. A miniszter hozzátette: 

ahol ezek a beruházások megvalósulnak, ott munkahelyek teremtődnek, és ezeken a helyeken jelentős gazdasági növekedésre számítanak.

Hirdetés

Szijjártó Péter az ellenzőkkel kapcsolatban a következőképpen fogalmazott:

Az elektromos autók akkumulátorainak gyártását úgy próbálják beállítani, mint valami titokzatos történetet, ami majd jön, és akkor itt micsoda károkat okoz. Aki az elektromosakkumulátor-gyártás ellen küzd, az a környezetvédelem ellen és a nemzetgazdasági érdekek ellen küzd.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fszijjarto.peter.official%2Fvideos%2F1132834850736294%2F&show_text=false&width=476&t=0&height=476&mute=0" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/04/tiltakozasok-akkumulatorgyar-szijjarto-peter-baloldal-nemet-autogyarak-munkahelyek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A CD átvette a vezetést a bakelittől

Tovább erősödött a Vaterán a zenei CD-k népszerűsége, pedig 2019-ben és 2020-ban még vinyllemezekből fogyott …