2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó Péter amerikai vállalatok vezetőivel tárgyal magyarországi jelenlétük erősítéséről

Hirdetés

Szijjártó Péter amerikai vállalatok vezetőivel tárgyal magyarországi jelenlétük erősítéséről

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy bár az ukrajnai háború uralja az ENSZ közgyűlésének napirendjét, vannak más fontos kérdések is, például a nemzetközi gazdasági együttműködés.Ez ráadásul különösen fontos Magyarország számára, ahol a gazdaság sikeressége nagyban függ a külföldi beruházásoktól és az exportteljesítménytől”– húzta alá.

Elmondta, hogy ezért a nap folyamán magyarországi jelenlétük növeléséről fog tárgyalni a Suez Water Technologies, az Eaton Corporation és az Oracle képviselőivel.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország erején felül vesz részt ebben az együttműködésben, magyar katonák jelen vannak Irakban, a kormány kész katonákat küldeni a Száhel-övezetbe is, valamint Budapesten működik az ENSZ terrorizmus elleni hivatalának regionális irodája.Emellett szorgalmazta, hogy a terrorellenes fellépés legyen része az ENSZ központi költségvetésének.

“Azt hiszem, hogy ez nehezen megmagyarázható helyzet. Vajon mi kell, hogy az ENSZ költségvetésének része legyen, ha nem a béketeremtés, illetve a terrorellenes fellépés” – tette fel a kérdést.

Hirdetés

Szijjártó Péter végezetül emlékeztetett rá, hogy este találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, akivel az ukrajnai háborúról és a kétoldalú energetikai együttműködés kérdéseiről fog tárgyalni.
Utóbbi kapcsán úgy fogalmazott: lehet illúziókról vagy álmokról beszélni, de a földgáz- és kőolajellátás fizikai kérdés, az együttműködés Oroszországgal pedig szükségszerű Magyarország energiaellátásának biztosítása érdekében.

Márpedig mi biztosítani fogjuk Magyarország energiaellátását és egyetlen ember, család, háztartás vagy vállalkozás sem kerülhet abba a méltatlan helyzetbe, hogy a földgáz- vagy kőolajellátás kiesése miatt korlátozni kelljen az energiafelhasználását” – szögezte le.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220922-szijjarto-peter-targyalas-new-york-amerikai-vallalatok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eldurvult az energiaválság, félmillióan maradhatnak munka nélkül tavaszra

Eldurvult az energiaválság, félmillióan maradhatnak munka nélkül tavaszra

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint szeptemberben több mint 238 ezer álláskeresőt tartottak nyilván. Egy …