2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó Péter: Adottak a sikeres magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés feltételei

Hirdetés

Szijjártó Péter: Adottak a sikeres magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés feltételei

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon arról számolt be, hogy a világgazdaság nagyon rövid időn belül kétszer is teljesen a feje tetejére állt az utóbbi években, aminek nyomán tovább erősödött a megbízható és kiszámítható partnerségek jelentősége.

Kiemelte: noha a két ország távol van egymástól, és számos más tekintetben is különbözik, a kölcsönös tiszteletre alapozott kapcsolatok jelentős sikerekre vezettek.

Negyedik pontként leszögezte, hogy szükség volt egy zászlóshajó-projektre, ami további lehetőségeket nyithat meg, ez pedig az volt, hogy a magyar közlekedési ipar a valaha volt legnagyobb rendelését kapta az egyiptomi vasúttársaságtól. Ennek keretében 1300 vasúti kocsit szállítanak az észak-afrikai országba, majd ezt most megfejelték további 50-nel.

Végül érintette az emberek közötti kapcsolatokat is, például az idegenforgalom és a felsőoktatás terén. Aláhúzta, hogy tavaly meghaladta a 120 ezret az Egyiptomba utazó magyar turisták száma, a kormány pedig évi 200-ra emelte az egyiptomi hallgatók számára fenntartott ösztöndíjas helyek számát a hazai egyetemeken.

Hirdetés

A miniszter hangsúlyozta, hogy az elmúlt tizenhárom évben Európában több ország is “gyakorlatilag válságról-válságra bukdácsolt”, Magyarország azonban minden krízisből megerősödve került ki.

Ez szavai szerint annak is köszönhető, hogy a kormány sajátos magyar válaszokat keresett a kihívásokra, és a nehézségek ellenére sem adta fel fő célkitűzéseit, így a teljes foglalkoztatottságot és az alacsony adókulcsokat sem.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230202-szijjarto-adottak-a-sikeres-magyaregyiptomi-gazdasagi-egyuttmukodes-feltetelei-penz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Jelenleg pánikkeltés zajlik a piacokon, vagy tényleg elképzelhető egy gazdasági összeomlás a makrogazdaságokban? – szegeztük a …