2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó Péter: A magyar gazdaság sikerét a magyar emberek munkája jelenti

Hirdetés

Szijjártó Péter: A magyar gazdaság sikerét a magyar emberek munkája jelenti

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán Baján.

Szijjártó Péter kijelentette, a most megvalósított fejlesztések Magyarország számára biztosítják azt, hogy más országokkal, más gazdaságokkal szemben versenyelőnyre tegyen szert. Éppen ezért a most beruházásokat végrehajtó vállalatok számára az egész nemzet hálával tartozik.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán BajánForrás: MTI/Ujvári Sándor

Magyarországon 806 vállalat kötelezte el magát összesen 377 milliárd forint értékű beruházások végrehajtása mellett, amelyhez a kormány a versenyképességnövelő támogatási program keretében 169 milliárd forint támogatást biztosít, és ezáltal több mint 143 ezer munkahelyet tudnak megvédeni – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar élelmiszeripar egy kifejezetten innovatív, nemzetközi szinten is versenyképes ágazat, amely komoly hagyományokkal, örökséggel rendelkezik Magyarországon. A legtöbben, 122-en ebből az iparágból pályáztak.

Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Tóth András ügyvezető igazgató és Budai Gyula, a külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztos (b-j) a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. üzemében a cég több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadása után Baján 2020.Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A malomipari és tartós élelmiszereket gyártó Nébar Kft. kapacitásbővítő fejlesztése, azért is nagy jelentőségű, mert ez a beruházás a magyar gazdaság export teljesítményének további növeléséhez vezet. Termékeiket ugyanis Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben is keresik – fogalmazott.

Szijjártó Péter elmondta: a versenyképesség-növelő program keretében Bács-Kiskun megyében a következő hónapokban 42 vállalat összesen 20 milliárd forint értékű beruházást hajt végre, amelyhez a kormány 9,8 milliárd forint összegű támogatást biztosít. Ezzel 6700 munkahelyet tudnak megvédeni.

A térségben az ipari termelés a négyszeresére nőtt, a munkanélküliség pedig 11 százalékról 4,5 százalékra csökkent az elmúlt tíz évben – sorolta a miniszter.

Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán Baján 2020. július 28-án.Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Zsigó Róbert a térség fideszes országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elmondta: az elmúlt hónapok igazolták, hogy a magyar élelmiszeripar stratégiai ágazat, és támogatásáért mindent el is követtek a járvány időszakában. Így lehetett biztosítani, hogy a veszélyhelyzetben a magyar gazdák által megtermelt alapanyagok, megfelelő módon feldolgozva egészséges, biztonságos és kiváló minőségű élemiszerekként kerülhettek a magyar családok asztalaira.

A versenyképesség-növelő program a gazdaságvédelmi intézkedések egyike, amelyet a beruházásokat vállaló és indító társaságok támogatására, az álláshelyek megtartása és létrehozása érdekében indított el a külgazdasági és külügyminisztérium.

Tóth András ügyvezető igazgató beszédet mond a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán Baján 2020. július 28-án.Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Tóth András, a Nébar Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 25 éve működő családi vállalkozás árbevétele tavaly 17 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A koronavírus okozta járvány időszakában valamennyi munkahelyüket megőrizve termékfejlesztésbe kezdtek, a néhány hónapos megtorpanást követően pedig már újra teljes kapacitással termelnek.

A támogatásnak köszönhetően egy korszerű üzemet építenek telephelyükön, növelik kapacitásukat, technológiai fejlesztést hajtanak végre és kínálatukat bővítve krékerek, ízesített termékek, illetve magpaszták gyártásába kezdenek.

A nyilvános cégadatok szerint a 34 embert foglalkoztató Nébar Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2018-ban 506 millió forint volt. A vállalat adózott eredménye 2018-ban 43 millió forint volt.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200728-a-magyar-gazdasag-sikeret-a-magyar-emberek-munkaja-jelenti.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

Megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

Az év elején mintegy 180 ezer kölcsönzött munkavállaló dolgozott Magyarországon, számuk áprilisban a koronavírus-járvány miatt …