2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szijjártó: Magyar segítséggel modernizálják a tunéziai vasúthálózatot

Hirdetés

Szijjártó: Magyar segítséggel modernizálják a tunéziai vasúthálózatot

Nagyszabású vasútipari együttműködés indul a Ganz és tunéziai partnerei között, amelynek keretein belül az észak-afrikai ország vasúti hálózatát a magyar vállalattal közösen modernizálhatják – jelentette be a hétfőn Tuniszba látogató Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó szerint „egy olyan megállapodás aláírására kerül sor a magyar és tunéziai vállalatok között, amelynek nyomán komoly vasútipari együttműködési folyamat indul el, ugyanis a tunéziai vasúttársaság több százmillió eurós pályázatokat ír ki a vasúti hálózat, valamint a vasúti kocsik állományának fejlesztésére”.

A bejelentés értelmében a felek közösen kívánják modernizálni az országos és az elővárosi hálózatot, valamint a vasútikocsi-állományt is.

Hirdetés

Szijjártó Péter

Ilyen az amikor a jó politikai kapcsolatok gazdasági előnyöket hoznak???????????????????? Vasútipari együttműködés indul magyar és tunéziai vállalatok között, mivel a tunéziai vasúttársaság több százmillió eurós…

A külügyminiszter tunéziai kollégájával, Nabil Ammarral is tárgyalt tuniszi látogatása során. A két ország közötti együttműködéssel kapcsolatban Szijjártó arról beszélt, hogy dinamizálni kívánják azt a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az agrártudomány és a víztisztítás területén is. A magyarországi egyetemeken pedig 200-ról 250-re emelik a tunéziai hallgatóknak biztosított ösztöndíjak számát, tekintettel a jelentős túljelentkezésre – közölte a miniszter.

Szijjártó Péter Kaisz Szaíd tunéziai államfővel és Kaltum bin-Redzsebb kereskedelmi miniszterrel is találkozik a hétfői nap folyamán az MTI tájékoztatása szerint.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240429_tunezia-tunisz-szijjarto-peter-ganz-vasut-vonat-modernizacio-osztondij#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …