2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szeptemberben már teljesen talpra állhat a kínai légi közlekedés

Szeptemberben már teljesen talpra állhat a kínai légi közlekedés

A kínai légi közlekedés folyamatosan áll helyre a februári leállások óta. Noha a nemzetközi közlekedés még gyengélkedik, az országon belül már a jövő hónapban teljesen talpra állhat a szektor.

Ebben a hónapban a kínai reptereken tapasztalt hazai forgalom már a 2019-es szint 86 százalékát érte el – derül ki a ForwardKeys számaiból. A jelenlegi tendencia pedig arra utal, hogy az országban a belföldi légi forgalom szeptemberben már teljesen talpra is állhat.

Február közepére a koronavírus-járvány miatt a kínai járatok többségét törölték, azonban mára a szektor fokozatosan tért vissza korábbi szintre, a foglalások pedig már elérték a korábbi szint 98 százalékát.

A kínai belföldi közlekedés hamarosan visszaállhat a járvány előtti szintreForrás: AFP/Greg Baker

Az elemzés szerint pedig szeptemberre már megtörténhet a belső forgalom teljes helyreállása, elsősorban a járvány kordában tartásának, illetve az agresszív árcsökkentéseknek köszönhetően. A legtöbb kínai légitársaság ugyanis komoly kedvezményekkel igyekszik felpörgetni a forgalmat, különösen az egyetemi hallgatók körében.

Noha a kínai belföldi turizmus egésze egyre jobban teljesít, még jól látszik, hogy egyes helyeken továbbra is komoly lemaradásban van az iparág. A Pekingbe irányuló utazások száma ugyanis még mindig csak 24,8 százaléka a 2019 azonos időszakában mért szinthez képest.

Ezzel párhuzamosan az iparági elemzések sokkal pesszimistábbak a nemzetközi légiközlekedés talpra állásával kapcsolatban. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) jelenleg úgy számol, hogy a globális utasszám 2024-re térhet csak vissza a járvány előtti szintre, egy évvel később, mint korábban gondolták.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200827-kina-repulo-legiforgalom-turizmus.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

100 éves lakásállomány – a városrész ér sokat, nem is mindig az ingatlan

100 éves lakásállomány – a városrész ér sokat, nem is mindig az ingatlan

A teljes magyarországi lakásállomány kevesebb mint 10 százalékát adják száz évnél idősebb lakások, amelyek vételáránál …