2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Százmilliárdok érkeztek az EU-ból a tanárok béremelésére

Hirdetés

Százmilliárdok érkeztek az EU-ból a tanárok béremelésére

184 milliárd forint uniós forrás érkezett, amelyet a kormány a pedagógusok béremelésére használ fel – jelentette be a Facebookon Varga Mihály pénzügyminiszter. Posztjában a tárcavezető kiemelte: az év elején végrehajtott béremelésre mintegy 340 milliárd forintot fordított a kormány hazai forrásból, a most beérkezett forrás részben ezt finanszírozza meg az utólagosan.

Arról is írt: tavaly december – vagyis a források teljes blokkolásának feloldása óta – már 734 milliárd forint érkezett az uniós kasszából Magyarországra.

Varga Mihály

❗️Bejelentés! 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez. ???????? Részletek hozzászólásban????

Hirdetés

A pedagógusok béremelése az egyik sarkalatos pont volt a kormány és az Európai Bizottság egyeztetésén a jogállamisági eljárás során: a kormány addig teljes mértékben felfüggesztette a korábban beígért emelést, amíg nem született döntés a blokkolás feloldásáról.

Az emelésről végül 2023 utolsó napjaiban jelent meg a rendelet, ez alapján átlagosan 30 százalékot meghaladó béremelést kaptak a pedagógusok.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240529_penz-jott-az-eu-bol-a-tanarok-beremelesere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …