2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Szabálytalanságok miatt 11 és fél milliós bírságot kapott a Fundamenta

Hirdetés

Szabálytalanságok miatt 11 és fél milliós bírságot kapott a Fundamenta

A jegybank rendszeres ellenőrzései keretében átfogó vizsgálatot végzett a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.-nél. Az ellenőrzés 2018. december 1-jétől a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át.

Feltárták, hogy a vállalatirányítás területén az intézmény összeférhetetlenségre és a belső hitelezésre vonatkozó szabályozása nem felelt meg maradéktalanul a jogszabályi előírásoknak, továbbá – a folyamatba épített kontrollok nem megfelelő kialakítása miatt – hiányos volt a belső hitelezést érintő adatszolgáltatása – tájékoztatott közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

A hitelezési kockázatok kapcsán a jegybank megállapította, hogy 

a Fundamenta-Lakáskassza a belső kontrollok hiánya miatt több ügylet esetén késedelmesen teljesítette a Központi Hitelinformációs Rendszerbe történő adattovábbítási kötelezettségét.

Hirdetés

A vizsgálat hiányosságot tárt fel a csoportos értékvesztés területén az IRFS9-modell meghatározásával kapcsolatban, továbbá a tőkeszámítással kapcsolatban egy, nem megfelelően kialakított szabályozás alkalmazása vonatkozásában.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/19/penzbirsag-szabalytalansagok-vallalatiranyitasi-hianyossagok-hitelkockazati-problemak-fundamenta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határidő a SZÉP-kártyákon lévő összeg adókedvezményes felhasználására

A SZÉP-kártya jelentős adókedvezményt biztosít a lakosság számára, hiszen ezáltal a kártyatulajdonosok 15 százalékkal több …