2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Svéd ügyészség: Felrobbantották az Északi Áramlatot

Hirdetés

Svéd ügyészség: Felrobbantották az Északi Áramlatot

Robbanóanyagok nyomait találták meg az Északi Áramlat azon pontjain, ahol a vezeték súlyosan megsérült – írja a Reuters a svéd ügyészség bejelentése alapján.

A svéd és a dán hatóságok négy komolyabb sérülést vizsgáltak meg az Oroszországot és Németországot a Balti-tengeren keresztül összekötő Északi Áramlat I. és II. vezetékeken. Dánia már októberben közölte, hogy az előzetes vizsgálataik eredményei alapján kijelenthető, hogy a gázszivárgást robbanások okozták.

Azonban a nyomozás jelenleg is folyamatban van, továbbra is azt kutatják, hogy a ki követhette el a merényletet.

Hirdetés

Az Északi Áramlat vezetékeit ért támadásokról itt írtunk bővebben:

A háború már itt van az Európai Unió területén, csak rendhagyó eszközökkel vívják

Az Európai Unió sem kerülhette el, hogy háborús övezetté váljon, itt azonban nem fegyverek dörögnek, hanem a civil infrastruktúrát bénítják meg. A szaporodó esetek miatt Brüsszelben fokozott éberségre intenek, ám az Orbán-kormány a biztonság megteremtésében is önálló utat jár.

Az Északi Áramlatot szeptember végén érte támadás. Az oroszok nyugati provokációt, a NATO pedig szándékos szabotázst emlegetett, azonban mindkét fél tagadja, hogy szerepe lett volna a vezetékek sérülésében.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221118_eszaki_aramlat_robbantas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a kilenc pont, amire Brüsszel 2300 milliárd forintot fizet Magyarországnak

Itt a kilenc pont, amire Brüsszel 2300 milliárd forintot fizet Magyarországnak

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének célja elsősorban a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak ellensúlyozása, illetve …