2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Süli János: Az atomenergia klímabarát

Hirdetés

Süli János: Az atomenergia klímabarát

Atomenergia nélkül nincs klímavédelem, nincs zöld jövő és nincs alacsony rezsi. Ezt Süli János tárca nélküli miniszter mondta egy budapesti konferencián. Hangsúlyozta: a magyar kormány célja, hogy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő két új blokk épüljön fel Pakson, amely évtizedeken át hozzá tud járulni Magyarország szén-dioxid-mentes villamosenergia-ellátásához. Szerinte a magyar kormány felelősen járt el, amikor úgy döntött, hogy a megújuló energiaforrások mellett hosszú távon épít az atomenergiára, hiszen csak így lehet érvényesíteni az ellátásbiztonsági szempontokat, tudósított az MTI.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország áramigényének harmadát a paksi atomerőműben állítják elő.

Hirdetés

Utalt arra, hogy a visegrádi országok kiállnak az atomenergia alkalmazása mellett, fenntartható utat választottak. A miniszter megemlítette az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának tanulmányát, amely az atomenergiát jelöli meg leginkább klímabarát energiaforrásként. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/01/suli-janos-tarca-nelkuli-miniszter-klimavedelem-s-zold-jovo-paksi-fejlesztesek-s-energiaellatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …