2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Stratégiai megállapodást kötött a Wizz Air és az OMV zöld üzemanyagok szállításáról

Hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a Wizz Air és az OMV zöld üzemanyagok szállításáról

A közlemény szerint a megállapodás lehetőséget biztosít a Wizz Air számára, hogy 2023 és 2030 között 185 ezer tonna zöld üzemanyagot (SAF, sustainable aviation fuel) vásároljon a bécsi székhelyű társaságtól.

Nina Marczell, az OMV légi közlekedési, üzemanyag-forgalmazási és közszektorért felelős alelnöke szerint a vállalat karbonmentesítő légijármű-üzemanyag technológiája (SAF) fontos eszköz a légi közlekedés szén-dioxid-mentesítéséhez a következő évtizedekben.

Az OMV szeptemberben a honlapján közölte, hogy hasonló megállapodást kötött a Lufthansa csoporttal. A keretmegállapodás 800 ezer tonna zöld üzemanyag értékesítésről szólt a 2023 és 2030 közötti periódusban.

A Wizz Air pénteki közleményében kiemelték: a cég utaskilométerre jutó karbonintenzitása Európában a legalacsonyabb, amelyhez a fiatal flottája és számos üzemanyag-hatékonysági kezdeményezés járult hozzá.

Hirdetés

A társaság elkötelezte magát amellett, hogy az évtized végéig további 25 százalékkal csökkentse kibocsátási intenzitását (szén-dioxid), és ebben a vállalásban jelentős szerepet játszik a fenntartható üzemanyag használata – idézte a közlemény Owain Jonest, a Wizz Air fejlesztési vezetőjét.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/18/wizz-air-omw-uzemanyag-megallapodas-legikozlekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Döntöttek a közgyűlések: megalakul az óriásbank

December 9-én újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Magyar Bankholding. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett MKB Bank …