2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Stabil pénzügyi alapokon valósult meg a történelmi bankfúzió Magyarországon

Stabil pénzügyi alapokon valósult meg a történelmi bankfúzió Magyarországon

Közzétette a 2023 első negyedéves pénzügyi időszakról szóló tőzsdei jelentését az MBH Bank Nyrt., amely a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank hitelállomány számait is tartalmazza.

Az MBH Bank mérlegfőösszege 2023 első negyedév végére elérte a 10.446,8 milliárd forintot, amely éves szinten 1,5 százalékos növekedést jelent. A pénzintézet korrigált adózott eredménye a kedvező pénzpiaci hatásoknak köszönhetően márciusig elérte a 90,8 milliárd forintot. A bank 68,4 milliárd forint eredmény korrekciós tételt alkalmazott, elsősorban a kormányzati intézkedésekhez, a Sberbankhoz kapcsolódó OBA díjfizetési kötelezettség visszatérítéséhez és az egyszeri integrációs költségekhez kapcsolódóan.

Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Eredményeinkhez az erős jövedelmezőség, a kiváló tőkemegfelelés- és likviditás, valamint a stabil portfólióminőség is jelentősen hozzájárult. Büszkék vagyunk arra is, hogy a szűkülő vállalati és lakossági piacok ellenére is kiegyensúlyozott ügyfélállományokat tudhatunk a magunkénak, a nemteljesítő hitelek aránya nem változott jelentősen az elmúlt negyedév során.”

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230531-bank-fuzio-egyesules.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A környezetvédelem és a fenntarthatóság napjainkban egyre fontosabbá válik, és ezen elvek mentén születnek meg …