2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Spórolhatnak az ingatlanvásárlók a statisztikai alapú értékbecsléssel

Hirdetés

Spórolhatnak az ingatlanvásárlók a statisztikai alapú értékbecsléssel

A Pénzügyminisztérium rendeletmódosítása értelmében a jövőben lehetségessé válik a statisztikai alapú ingatlan-értékbecslés, de a lakásérték 80 százaléka helyett csak annak 60 százalékáig lehet majd eladósodni vele. Az Index utánajárt: egyelőre csak Budapesten, az agglomerációban, megyeszékhelyeken és megyei jogú városokban vehető majd igénybe az új szolgáltatás, és csak a tipizálható ingatlanoknál, amilyenek például a 150 négyzetméter alatti lakások. 

Az Orbán-kormány még tavaly novemberben jelentett be több olyan intézkedést, amely egyszerűbbé, olcsóbbá és gyorsabbá teheti a lakáshitelek felvételét. A most kiadott  pénzügyminisztériumi rendeletmódosítás viszont több kikötést is alkalmaz a statisztikai alapú ingatlan-értékbecslés alkalmazásában.

Biztonságos játék 60 százalékig

A GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat vezetője szerint a rendelet egyik legfontosabb eleme, hogy az eddigi 80 százalék helyett csak a lakásérték 60 százalékáig lehet eladósodni vele, aminek érthető okai vannak.

Hirdetés

Még a tipizálható ingatlanok, így egy lakótelepen található több ezer, gyakorlatilag egyforma alapterületű, hasonló paraméterekkel rendelkező panellakás esetében is lehetnek lényegi eltérések. A 60 százalékos határral kellő ráhagyást hagynak a hitelekre annak érdekében, hogy […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/22/sporolhatnak-az-ingatlanvasarlok-a-statisztikai-alapu-ertekbecslessel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már nem álom, így lehet nullás a rezsi

Már nem álom, így lehet nullás a rezsi

1988 óta március 6. az energiahatékonyság világnapja, melynek célja a figyelemfelhívás a tudatos, megfontolt energiafelhasználásra. Az …