2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sosem látott drágulás jöhet a sütőiparban

Hirdetés

Sosem látott drágulás jöhet a sütőiparban

A malmok 40 százalékkal emelhetik a liszt átadási árát jövő év elején, minden ebből készült végtermék árában két számjegyű drágulás várható.

A hosszú évekig tartó mélyrepülés után az elmúlt hetekben nagy fokú áremelkedési folyamat kezdődött a tőzsdei termékek piacán, ezzel a búza és a kukorica ára is megduplázódott. Hollósi Dávid, a Takarékbank Agrárüzletág ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy tonnánként 40-50 ezer forint helyett ma már 90 ezer forint, sőt százezer forint sem ritka, amiért a magyar piacon ma a búzát kínálják. 

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a magyarországi malomiparban a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben megtörtént egy a sütőiparban jelentkező áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/15/malomipar-aremelkedes-dragulas-agrarium-liszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

Mint ismert, a gyermeket váró vagy nevelő családokat segítő otthonteremtési program január óta a hárommillió …