2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sorsdöntő hét előtt áll a forint, mindenki az MNB-re figyel

Hirdetés

Sorsdöntő hét előtt áll a forint, mindenki az MNB-re figyel

A pénzügyi elemzők sem értenek egyet abban, hogy milyen kamatemelésre lehet számítani a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi ülésén.

Az utóbbi időben több olyan tényező is befolyásolta a gazdaságpolitikát, amik nehezítik annak előrejelzését, hogy miként fog dönteni a tanács. Ezek közé tartozik a kilenc éve nem látott, 6,5 százalékos októberi infláció, a lengyel és a cseh jegybankok november eleji nagy kamatemelése (75, illetve 125 bázisponttal), valamint az amerikai jegybank (Fed) november eleji döntései. Ezek miatt erősödtek a kockázati tényezők, így bizonytalan, hogy miként fog most reagálni a jegybank. 

A szakértők egyedül abban biztosak, hogy a Monetáris Tanács tovább emeli majd az alapkamatot a jelenlegi 1,8 százalékról.

Hirdetés

A jegybank július óta folyamatosan így tett: az első három alkalommal egyaránt 30 bázisponttal, szeptemberben és októberben viszont már kevesebbel, 15 bázisponttal emelték a kamatot.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/15/forint-inflacio-gazdasag-kamatemeles-mnb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt a Louis Vuitton sztárdizájnere

Meghalt a Louis Vuitton sztárdizájnere

Egy ritka rákbetegségben 41 éves korában meghalt Virgil Abloh, a Louis Vuitton divatház sztárdizájnere, a …