2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sorsdöntő év jön, át kell állniuk a magyar cégeknek

Hirdetés

Sorsdöntő év jön, át kell állniuk a magyar cégeknek

A kutatás időzítése egybeesik a COP27 ENSZ klímakonferenciával, melynek fókuszában a fenntarthatósági tervek és vállalások végrehajtása áll. Ebbe az irányba lépett az Európai Parlament is, amely új vállalati jelentési kötelezettségeket fogadott el. Az Effekteam Egyesület és a Comlab – ESG Core cégcsoport összefogott, hogy online kérdőíves módszerrel járjanak utána annak, hol is tart ma az ESG Magyarországon.

A vállalatok fenntartható működése 2019-ben került igazán célkeresztbe, amikor először a legnagyobb amerikai vállalatok vezetőit tömörítő Business Roundtable, majd a Világgazdasági Fórum fogalmazta újra az üzlet célját.

Hirdetés

Immár nemcsak a részvényesi értékteremtés, hanem más fontos érintettek, így a munkatársak, a beszállítók, a fogyasztók, a közösségek és a környezet érdekeinek a kiszolgálása is.

Hogyan mérhető az ESG?

Ennek a megközelítésnek a mérhető módszertanát foglalja össze az ESG keretrendszer, amely átfogó képet ad a vállalatok környezeti, társadalmi és felelős vállalatirányítási tevékenységéről. A vállalati fenntarthatóságot definiáló Európai Uniós Taxonómia éppen a napokban bővült az Európai Parlament által elfogadott új vállalati fenntarthatósági jelentési szabályokkal (CSRD), amelyek 2024-től az 500 főnél többet foglalkoztató vállalatoknak, 2025-től a 250 főnél nagyobb cégeknek, 2026-tól pedig a tőzsdei kkv-társaságoknak tennék kötelezővé a fenntarthatósági hatásuk és tevékenységük jelentését

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/15/vallalatok-fenntarthatosag-esg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Döntöttek a közgyűlések: megalakul az óriásbank

December 9-én újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Magyar Bankholding. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett MKB Bank …