2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Soros György: Csak transzparens, az államtól független cégekbe lehessen fektetni

Hirdetés

Soros György: Csak transzparens, az államtól független cégekbe lehessen fektetni

Túl sok cégben és a kelleténél több részvényt vásárolt a kínai állam, ami már gazdaságilag hátrányos, a magyar származású amerikai milliárdos, Soros György szerint – olvasható a Financial Timesban, amit a HVG szemlézett.

A világhírű közgazdász véleménye az, hogy a kínai elnök Hszi Csin-ping egész egyszerűen nem érti, hogy hogyan is működik a gazdaság, és miközben erőteljesen fellép a magánvállalkozások ellen, az országa sírját ássa. Soros kifejti, hogy a leghúzóbb ágazat, a kínai ingatlanpiac megtorpant, aminek legfőbb jele, hogy a szegmens legnagyobb cége, az Evergrande jelentősen eladósodott. Ennek hátterében a milliárdos a népesség számának visszaesését látja, ráadásul úgy véli, hogy a hivatalos statisztikák sokkal több kínait mutatnak, mint amennyi valójában létezik. A lakosság fogyásának pedig egyszerű az oka, csak egy gyereket vállalnak a családok, mert csak ennyiről érzik azt, hogy mindent meg tudnak adni neki.

Erre reagálva gigantikus magán oktatási hálózat jött létre Kínában amerikai tőke támogatással, melynek célja, hogy felkészítse a kínai diákokat az Egyesült Államokbeli és más külföldi főiskolákra, egyetemekre. Ennek vetett véget, hogy a kínai állam betiltotta a magán oktatási hálózatot, aminek meglett a következmény és a részvények értéke esni kezdett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/31/soros-gyorgy-kina-befektetes-allami-ellenorzes-ingatlan-piac-osszeomlas/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar óvodai fejlesztőprogram is a legjobbak között végzett a startupversenyen

Csaknem száz startup mérte össze tudását az iPonNovation versenyén, amelyet idén rendeztek meg először. A …