2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sokmilliárdos támogatással teszik könnyebbé a magyar cégek külföldi beruházásait

Hirdetés

Sokmilliárdos támogatással teszik könnyebbé a magyar cégek külföldi beruházásait

Nyolc magyar vállalat 25 milliárd forint értékben hajt végre beruházást külföldön, ehhez pedig 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak, mondta a külgazdasági és külügyminiszter, Budapesten. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a külpiaci növekedési támogatási programot azért indították, hogy segítsék a magyar cégeket termelő, kutatási és szolgáltatási kapacitásaik kihelyezésében.

Hetven milliárd forintos keretet különített el a kormány erre a célra, 157 vállalat nyújtotta be eddig a pályázatát, és a most bejelentettekkel együtt 28 győztest hirdettek ki.

Hirdetés

Ezek a cégek összesen 80 milliárd forint értékben beruháznak jellemzően a Nyugat-Balkánon, amelyhez a kormány 42 milliárd forintnyi támogatást nyújtott. A vállalatok közül hat a Nyugat-Balkánon, egy Ausztriában, egy pedig Szingapúrban hajt végre beruházást, tudósított a távirati iroda. 

Kapcsolódó

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/17/szijjarto-peter_beruhazas_tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már nem álom, így lehet nullás a rezsi

Már nem álom, így lehet nullás a rezsi

1988 óta március 6. az energiahatékonyság világnapja, melynek célja a figyelemfelhívás a tudatos, megfontolt energiafelhasználásra. Az …