2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sokkal drágább lesz a nyaralás az idén Horvátországban

Hirdetés

Sokkal drágább lesz a nyaralás az idén Horvátországban

Kellemetlen meglepetés érheti azokat, akik úgy döntenek, hogy az idén Horvátországban töltik a szabadságukat. Délnyugati szomszédunknál ugyanis jelentősen emelkedtek a turisztikai szolgáltatások árai az elmúlt évekhez képest – derül ki a Večernji list horvát lap számításaiból. Egy olyan négyágyas apartman napi bérleti díja, mely a koronavírus-járvány előtt 650 kunába, azaz 35 ezer forintba került, most általában 11 ezer forinttal kerül többe, de az sem kizárt, hogy a nagy kereslet miatt augusztusban még magasabb összeget kérnek érte.

Hasonló a helyzet a hotelekben is, ahol szinte kivétel nélkül 30 százalék feletti az áremelkedés a pandémiát megelőző évekhez képest. De nem csak a szállások, hanem a strandok és a vendéglátóhelyek szolgáltatásai is drágultak. A horvát lap górcső alá vette ezeket is. Felmérésük szerint egy négytagú család egy átlagos tengerparti étteremben nagyjából 600 kunából (32.400 forint) tud tisztességesen megvacsorázni, ami szintén 30 százalékkal több mint amihez hozzászokhattunk.

Az árrobbanás ellenére a horvát tengerpart népszerűsége nemhogy nem csökken, épp ellenkezőleg. Már az előszezonban 10 százalékkal több vendég üdült Dalmáciában, mint a rekordévnek számító 2019 azonos időszakában, ezért a horvátok nagyon optimisták. Ez részben annak is köszönhető, hogy az orosz–ukrán konfliktus miatt azok a turisták is inkább az Adriát választják, akik eredetileg a Fekete-tengernél nyaraltak volna.

A legtöbb turista hagyományosan Németországból érkezik az Adriára, de sok a szlovén, az osztrák és a brit vendég is. Ami a magyar látogatókat illeti, az előző években – a lezárásokkal sújtott 2020-at leszámítva – átlagosan félmillió honfitársunk nyaralt Dalmáciában, és az előzetes felmérések szerint a magas árak ellenére az idén is Horvátország lesz a magyar turisták legkedveltebb külföldi úti célja.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220615-adria-horvatorszag-nyaralas-tengerpart.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …