2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sokan költöznének az agglomerációba, nagyot drágulnak a házak Budapest határán túl

Sokan költöznének az agglomerációba, nagyot drágulnak a házak Budapest határán túl

Az elmúlt években meredeken emelkedő budapesti ingatlanárak, valamint a kertes házak iránti kereslet növekedése ismét népszerűvé tette az agglomeráció településeit a vásárlók körében. A járvány miatt átalakuló munkavégzési szokások felerősítették, felgyorsították ezt a folyamatot, egyre többen akarnak kiköltözni a főváros vonzáskörzetébe – olvasható az OTP Ingatlanpont elemzésében.

Miközben Budapesten már valamelyest lassul a drágulás, az agglomeráció 14 településén a 25 százalékot is meghaladta az áremelkedés mértéke. Csökkenést pedig mindössze egyetlen helyen, Visegrádon mértek.

A legnagyobb áremelkedést mutató települések négy kivételtől – Budakeszi, Budaörs, Vác, Pomáz – eltekintve az olcsóbb keleti/déli szektorban találhatóak.

A legdrágább település az agglomerációban Budaörs, ahol 620 ezer forint volt a járvány előtt az átlagos négyzetméterár. A listán ez után Dunakeszi és Biatorbágy következik 530, valamint 500 ezer forinttal. Diósdon és Szentendrén 490, Budakeszin 480, Budakalászon és Törökbálinton 450 ezer forint volt az átlagos négyzetméterenkénti ár.

A koronavírus miatti válság előtt Érden adták el a legtöbb ingatlant, egy év alatt 830-at. Dunakeszin 700-ig, Szigetszentmiklóson 600-ig jutottak, de a listán negyedik Vácon is volt 560 tranzakció egy év alatt. Ez után nagy szakadék következik, az ötödik helyezett Gödöllőn már csak 330 ingatlant adtak el.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200910_agglomeracio_hazak_budapest_dragulas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Itt a piros, hol a piros?

Itt a piros, hol a piros?

Magyarország egyre több állam rendszerében piros az európai rendszer őskáosz, ezen változtatna a bizottság a …