2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sok milliárd forintos bevétel: ennyit nyert az állam eddig az extraprofitos különadókon

Hirdetés

Sok milliárd forintos bevétel: ennyit nyert az állam eddig az extraprofitos különadókon

A Pénzügyminisztérium pénteken tett közzé egy jelentést, amelyben először jelentek meg adatok arra vonatkozóan, hogy mekkora hasznot hoz az államnak a légitársaságokra kiszabott különadó. Az első alkalom ugyanis, amikor a vállalkozásoknak be kellett fizetniük a különadót, augusztus 20-a volt.

A minisztérium táblázatában „Légitársaságok hozzájárulása” jogcímen látható, hogy a légitársaságok haszna után 3,27 milliárd forintot fizettek be különadóként (de – mint korábban megírtuk – a befizetést náluk valójában a földi kiszolgálószervezetek végzik, majd az összeget áthárítják a légitársaságokra).

A kormány korábban éves szinten 30 milliárd forintnyi bevétellel számolt a légitársaságok megadóztatásával, amelyet egészen 2026-ig fenntartanának.  

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/25/allamhaztartas-kulonado-extraprofit-tobbmilliard-forint-augusztusig/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Most éppen 8 milliárddal drágult az atlétikai stadion

Most éppen 8 milliárddal drágult az atlétikai stadion

Egy friss kormányhatározat szerint 246 milliárd forintra emelkedik a Ferencvárosban épülő atlétikai stadion költsége – szúrta …