2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sok energia takarítható meg az okos mérőkkel

Sok energia takarítható meg az okos mérőkkel

Tíz év múlva a megújuló energiatermelés menetrendezésének (annak meghatározása, hogy melyik energiaforrástól mennyi energia jusson el a fogyasztóhoz) 70 százaléka okos technológiával történhet majd – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a honlapján közzétett közleményben. Már 2025-re kiépülhet az a rendszer, amely a nagy méretű hálózati adathalmazok karbantartás szempontú elemzéséhez szükséges.

A tárca szerint a megújuló energiák használatának egyik meghatározó kérdése, hogy az egyenetlen, időjárástól függő termelést hogyan lehet összhangba hozni az egyre növekvő mértékű fogyasztással. A villamosenergia-rendszer kiegyensúlyozására a többi között az okos mérők és a távolról irányítható energiatároló egységek használata teremt lehetőséget. Az energiaelosztás rendszere pedig a mesterséges intelligencia segítségével bevezetendő előrejelzési és automatizált elosztási eljárásoknak köszönhetően sokkal rugalmasabbá válhat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/06/jon_az_okos_merok_korszaka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Húszezer hektárral nőtt az erdőterület

A kormányzat célja a klímaváltozás elleni fellépés, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben a …