2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Sok celeb a pénzügyi szektorban találja meg a számításait

Hirdetés

Sok celeb a pénzügyi szektorban találja meg a számításait

A pénzügyi technológiai, azaz fintech befektetésével Reynolds nincs egyedül a hírességek világában. A 2022-ig erősen felívelő piac többeknek is megtetszett. A világ legnagyobb befektető vállalatai mellett ezért sok cég részvényesei között találhatunk színészt, sportolót és zenészt is.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Trendi apphoz trendi támogatók

A Klarna az európai fintech színtér egyik üdvöskéje. Korábban a kontinens legértékesebb privát pénzügyi technológiai cége volt részletfizetéses (BNPL) szolgáltatásainak köszönhetően. Lényegében azt teszi lehetővé, hogy ügyfelei kamatmentes részletekre bonthassák vásárlásaikat – így például egy online rendelést három vagy négy egyenlő részletben fizethetnek ki.

Hirdetés

Az online vásárlások jelentős része fiatalokhoz köthető, ezért adott, hogy a Klarna marketingje is erősen célozza a milleniál- és a z-generációt. Snoop Dogg és A$AP Rocky, két világhírű rapper viszont nem elégedett meg egy egyszerű reklámmegegyezéssel. Mindketten részesedés mellett lettek a Klarna reklámarcai.

Igaz, ha olyan áron jutottak részvényekhez, mint a befektető vállalatok, akkor nem jártak túl jól. Tavaly a Klarna nehezen vont be friss tőkét. Júliusban csak úgy sikerült nyélbe ütni egy üzletet, hogy a vállalat értéke 45,6 milliárd dollárról 6,7 milliárd dollárra esett – tehát részvényeinek értéke több mint 85 százalékot esett. Az idei üzleti évre viszont már nyereséget vár a vezetőség, ami a részvényárakat is kedvezően befolyásolhatja.

Zöld színészek, zöld pénzügyek, zöld hazugságok

Az egyik legimpozánsabb támogatói kör talán az egyesült államokbeli Aspiration mögött áll. Egy digitális pénzügyi szolgáltatóról van szó, amely a fenntarthatóságot helyezi üzleti modelljének középpontjába. Számos szolgáltatással segíti az ügyfeleit a környezetkímélő életvitelben. Legerősebb vállalása, hogy az elhelyezett betétekből nem hitelez fosszilis energiahordozókat termelő vállalatoknak. De ezen túl is vannak érdekes megoldásai, például a People&Planet pontszám, amely azt reflektálja, hogy a felhasználók vásárlásainak milyen a környezeti hatásuk.

Ilyen tevékenységgel nem is csoda, hogy sok hírességet állított maga mellé a vállalat.

Leonardo DiCaprio befektetése nem meglepő – a színész sokszor szólal fel a környezetvédelem mellett. Vele együtt Robert Downey Jr és Orlando Bloom is a résztulajdonosok táborát erősíti.

Az utóbbi időben viszont tetszetős küldetése ellenére nem a legszebb napjait éli az Aspiration. A legtöbb amerikai digitális bankhoz vagy bankszerű pénzügyi szolgáltatóhoz hasonlóan <a href="https://fintech.hu/amerikai-alom-marad-a-neobankok-igerete/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/fintech/2023/02/24/fintech-penzugy-befektetes-mobilszolgaltato-technologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Megjelent a nyugdíjtörvény végrehajtási rendeletének azon módosítása, amely meghatározza, hogy a 2023-ban megállapított nyugellátások esetén …