2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Soha nem látott káosz van a legnagyobb brit reptéren

Hirdetés

Soha nem látott káosz van a legnagyobb brit reptéren

A Heathrow brit repülőtér elrendelte a járatok tíz százalékának törlését ma reggelre, hogy meg tudjon birkózni a folyamatos poggyászkezelési problémákkal. A hetek óta tartó járatkésések és járattörlések után eddig összesen tizenötezer utas rekedt a repülőtéren. Hétfőn várhatóan kilencven járatot érint, miután a légitársaságokat felszólították, hogy csökkentsék a járatok számát. A probléma múlt héten kezdődött: a Heathrow vezetői szerint meghibásodott a poggyászrendszer, majd ennek következtében feltorlódtak a poggyászok.

Így a hétvégét követően még nagyobb utazási káosszal kell szembenézniük az utasoknak.

Hirdetés

Az EasyJet azt is közölte, hogy összevon néhány járatot a működési problémák által érintett repülőtéren. De a hetek óta tartó járattörlések hátterében folyamatos személyzeti válság is van, így ezek együttesen okoznak ekkora problémát. Hétfőn várhatóan további járatokat érintenek a korlátozó intézkedések. A légitársaság arra számít, hogy kapacitása április és június között a 2019-es szint 87 százaléka lesz. Pontos számok még nincsenek arról, hogy a jelenlegi körülmények hány járatot érintenek.

A légi közlekedési szektorban számos vállalkozás küzd most toborzási nehézségekkel, miután a világjárvány idején számos embert elbocsátottak a keresleti oldal összeomlása miatt. A Heathrow szóvivője elnézést kért a fennakadások miatt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/20/soha-nem-latott-kaosz-van-a-legnagyobb-brit-repteren/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése, mivel nem enyhül a munkaerőhiány az informatikai szektorban – …