2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Simonka el tudta érni, hogy a Fidesz törvényt módosítson neki

Hirdetés

Simonka el tudta érni, hogy a Fidesz törvényt módosítson neki

Simonka György fideszes képviselő szénája nem áll igazán jól, miután vádat emeltek ellene azzal a címszóval, hogy bűnszervezetével több mint 1,4 milliárd forint pályázati pénzt lopott el. A 33 vádlott közül pedig sokan azonnal elengedték Simonka kezét, 8 vádlott beismerte a bűnösségét, négyen egyezséget is kötöttek az ügyészséggel. Simonkát elég változatos bűncselekménylistával vádolják, de az egyik legerősebb, hogy törvényt is tudott módosíttatni a Fidesszel azért, hogy elkerüljön bizonyos problémákat a szabálytalanul megszerzett pénzei miatt. 

Hirdetés

Simonka György, Erdei Zoltán és Bánáti János ügyvédek érkeznek a Fővárosi Törvényszékre 2020. január 14-én.

Simonka György, Erdei Zoltán és Bánáti János ügyvédek érkeznek a Fővárosi Törvényszékre 2020. január 14-én.

Fotó: Huszti István / Index

Most a Hadházy Ákos képviselő kérdésére válaszoló ügyészségi levélből azt is megtudhattuk, hogy miről volt szó. A vád szerint 2016-ban Simonkáék egy FM-rendelet mellett egy törvényt is módosíttatni tudtak, ezt. A hosszú nevű törvény általuk elintézett módosítása a 69. § (1) bekezdésének a) pontjára irányul, amivel megúszhatták volna egyes szabálytalanságaikat, mivel a NAV korábban vizsgálódni kezdett a cégeiknél. Pontosabban megúszhatták volna, hogy bűnszervezetben elcsalt pénzeket valaha vissza kelljen fizetni esetleg.

A parlament honlapján viszont követni lehet, hogy hogy ment a cinkelt törvényjavaslat átnyomásának gyakorlati része.

Szórakoztató műsor

Győrffy Balázs veszprémi fideszes képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke volt a benyújtó, ő adta a nevét az egészhez. Később csatlakozott hozzá Jakab István fideszes képviselő is, az Országgyűlés alelnöke, aki egyébként a egy másik nagy agrárszervezet, a Magosz elnöke is. Győrffy indoklásként csak annyit írt a javaslatához, hogy itt csak pontosítani kéne a törvény szövegét (2.§ és 3. §) ,és hogy ezt a a folyamatban lévő ügyekre is azonnal alkalmazni kelljen.

Jakab István

Jakab István

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A mezőgazdasági bizottságban ezt a javaslatot megbeszélték, és el is olvasták, mivel észrevették, hogy hiányzik egy írásjel épp a kritikus szövegrész végén. Font Sándor fideszes képviselő javaslatára ezért tettek oda egy pontot a mondat végére.

A parlamenti vita következett, ahol az előterjesztő Győrffy inkább nem beszélt erről a részletről, elfelejtette megemlíteni, hogy ez is benne van a javaslatában. De aztán jött Czerván György, az FM államtitkára, aki meg is indokolta, hogy miért szükséges átvinni a cinkelt javaslatot. Szerinte:

a mindennapi joggyakorlat vetette fel annak indokát, hogy a támogatások jogosulatlan igénybevételének rigorózus szabályai az életszerűség mentén kerüljenek pontosításra.

Harangozó Gábor az MSZP-ből azért figyelt, és visszakérdezett, mármint azt mondta, hogy a többi módosítással egyetért, de pont ennél mégis mi volt az a gyakorlati tapasztalat, ami miatt változtatni kell, mert erről eddig elfelejtettek beszélni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/21/simonka_ugyeszseg_maffia_jogszabaly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hetven éve nem volt ilyen szakadék a részvények és a kötvények között

Az amerikai részvények az 1940-es évek óta nem voltak ilyen vonzók a kötvényekhez képest – …