2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ryanair-vezér: A magyar miniszterek olyanok, mint Dumb és Dumber

Hirdetés

Ryanair-vezér: A magyar miniszterek olyanok, mint Dumb és Dumber

Az elmúlt két évben a Ryanair mintegy másfél milliárd eurót veszített, a magyar kormány mégis ezt az ágazatot sújtja különadóval – mondta Michael O’Leary, a vállalat vezérigazgatója. Szerinte Nagy Márton „vagy egy komplett indióta, vagy nem érti a közgazdaságtant”.

A vezérigazgató elmondta: érthető, hogy sokan most akarnak utazni, ugyanis a járvány alatt csak korlátozott lehetőségek voltak erre. Az extraprofitadó miatt azonban az utasoknak 10 euróval többet kell fizetniük az utasoknak. Véleménye szerint mindez azért van, mert Nagy Márton nem szeretné segíteni a magyar családok egyesítését, számára fontosabb az adóztatás.

Mint az Euronewsnak elmondta, a Ryanair mindenkinek írt, akinek július elseje utáni foglalása volt, hogy vagy kifizetik a különadó összegét, vagy törlik a jegyüket és teljes visszatérítést kapnak. „Az utasok több mint 97 százaléka úgy döntött, hogy kifizeti Nagy miniszter úr adóját. Mert nem mi adóztattuk meg őket, hanem a saját kormányuk” – fogalmazott a vezető.

Hirdetés

Michael O’Leary szerint a többi kormány arra törekszik, hogy minél olcsóbb legyen a repülés, ugyanis ez kell ahhoz, hogy ismét fellendüljön egy ország gazdasága. Magyarország azonban – mint mondta – csak drágábbá teszi azt.

Szerinte Nagy Márton „akkor is hazudott, amikor azt állította, hogy Európa-szerte vannak ilyen adónemek. Nincs még egy olyan ország, amely extraprofit adót vezetett be a légitársaságokkal szemben, mert a többi kormány megértette, hogy ezek a cégek rengeteg pénzt veszítettek a járvány és az ukrajnai invázió miatt” – fogalmazott.

„Nem mozgok otthonosan a magyar politikában. Tőlem lehet Nagy vagy Orbán, a lényeg, hogy nem lehet megadóztatni valamit, ami nem létezik” – mondta a vezérigazgató. Hozzátette, hogy ez teljesen ellentétes azzal, amit mindig hangsúlyoz a kormány, miszerint a magyar családokat védik.

Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak

– mondta Michael O’Leary Nagy Mártonra és Gulyás Gergelyre utalva. Megerősítette: A légitársaság nem vonul ki Magyarországról. Szerinte azzal, hogy a Ryanair és a Wizzair is ritkítja a járatsűrűséget és a jegyek drágulnak, Magyarország veszít a vonzerejéből, így kevesebb turista fog érkezni.

Mint mondta, egyszerűen nem igaz, hogy a légitársaságok extra profitot termelnek. „Nincsen jogi alapja annak, hogy megadóztassanak minket” – tette hozzá. Megjegyezte: „mi mindig le fogjuk leplezni, és kínos helyzetbe fogjuk hozni ezeket a politikusokat, amint hülye törvényeket hoznak, és azt hazudják az embereknek, hogy nem nekik kell megfizetniük a különadókat”. A vezérigazgató azt ígérte: „addig hozzuk szégyenbe a magyar kormányt is, amíg nem törli el ezt az igazságtalan és kártékony adót, ami első sorban a magyar családokat sújtja”.

Michael O’Leary elmondta azt is, hogy ha visszavonja a kormány az adót, ő is csendben marad. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/23/dumb-es-dumber-legitarsasag-extraprofitado-ryanair-michael-oleary/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …