2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ruszin Zsolt: A jövő évi adókönnyítések kizárólag a kormány népszerűségét szolgálják

Hirdetés

Ruszin Zsolt: A jövő évi adókönnyítések kizárólag a kormány népszerűségét szolgálják

A gyermekes szülők jövőre visszakapják a személyi jövedelemadójukat, aminek okaként a kormány folyamatosan a gazdaság jó teljesítményét emlegeti. Valójában – a 2022-es választáson kívül – mi tette/teszi lehetővé az ilyen mértékű „ajándékot”?

Semmi, ez csupán politikai akarat. Az Európai Unió tagországai és a többi fejlett ország már jóval korábban és ennél sokkal nagyobb támogatásokat osztottak ki a járvány alatt. Azóta persze ott ezek mérséklődnek, míg Magyarországon éppenhogy nőnek, miközben már alig vannak korlátozások. A kormány, amikor kellett volna, csak nagyon szűkmarkú intézkedéseket hozott, most meg a költségvetési hiányt növelik az intézkedéssel, ráadásul szándékosan. Ez egyrészt érthetetlen, másfelől kizárólag a kormány népszerűségét szolgálja.

Adózás szempontjából mennyire egészséges az emberek differenciálása?

Az adópolitikában nincs „egészségügyi kérdés”, de természetesen értem a kérdés élét. A kormány jól láthatóan az alacsony keresetűeket már kevésbé támogatja, például nem emeli a családi pótlék összegét. Ugyanakkor a gyermeket nevelő jól keresőknél azt szeretné, ha minél több gyermek születne, így elsősorban rájuk önti a közpénzt. Ez fontos demográfiai összefüggés, amelyet nem igazán szeretne a kormány elmagyarázni senkinek, de folyamatosan ezen elv mentén cselekszik.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/16/adozas-szja-visszaterites-konyvelok-orszagos-egyesulete-ruszin-zsolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami lesz a debreceni repülőtér

Állami lesz a debreceni repülőtér

A magyar állam már a következő hónapban megszerezheti a debreceni repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport …