2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rusvai Miklós: Közel a nyájimmunitás

Hirdetés

Rusvai Miklós: Közel a nyájimmunitás

A Karc FM pénteki Hangoló című műsorában Rusvai Miklós állatorvos, víruskutató nyilatkozott a hazai kilátásokról, a koronavírusról.

Kifejtette, járványtani kockázattal járnak a lazító intézkedések, például az, hogy lehet tömegrendezvényekre járni, sportmérkőzésekre, koncertekre. Szintén kockázati tényező a delta mutáns megjelenése, melynek sokkal magasabb a reprodukciós képessége, mint a korábbi mutánsoknak.

Ezzel szemben áll, és a lazítások mellett szól, hogy nagyon kedvezőek a járványtani adatok, száraz, meleg idő van, ami nem kedvez a légzőszervi betegségek, így a koronavírus terjedésének. Szintén kedvezőnek számít, hogy azoknak, akiket Magyarországon be lehet oltani – ez mintegy 8,5 millió embert jelent –, már csaknem a 70 százalékát beoltották. Azokkal együtt, akik átestek a betegségen, Rusvai Miklós szerint már a nyájimmunitás közelében járunk.

Hogy jól döntött-e a kormány, amikor a fenti kedvező körülményeket alapul véve a lazításról határozott, és engedte a terasznyitást és a telt házas Eb-meccseket? Rusvai Miklós rögzítette, azért érdemes igazságosnak lenni, mert a második és a harmadik hullámot nagyon megszenvedtük, és azt a helyzetet jobban is lehetett volna kezelni, de az elmúlt három hónap lazító intézkedései bejöttek.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/27/rusvai-oktoberben-visszater-a-koronavirus-keszuljunk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar választja a kempingezést

A balatoni kempingekben július eleje óta több nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendég is. …