2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / RTL: Bünteti az MVM a gázt megtakarító távfűtő cégeket

Hirdetés

RTL: Bünteti az MVM a gázt megtakarító távfűtő cégeket

Negyedével kevesebb gáz fogyott eddig télen, mint egy évvel korábban. A fogyasztáscsökkenést elsősorban az enyhe időjárás okozza, de szerepet játszanak az országszerte bevezetett takarékossági intézkedések is – amelyekre a kormány szólította fel az önkormányzatokat.

Csakhogy a spórolás drága: 30 százalékos kötbért kell fizetniük a távhőszolgáltatóknak, amelyek nem használták fel a lekötött gázmennyiséget – hangzott el az RTL Híradójában.

Miskolc távhőcégétől októberre 89,5, novemberre 85 millió forint kötbért követel az állami MVM.

Hirdetés

Korábban is létezett a kötbér, de akkor az egész fűtési szezonra számolták ki, most pedig havonta. Így előfordulhat, hogy ha februárban viszont többet kell fűteni, akkor pedig a kvóta túllépéséért fizethetnek büntetővámot a távhőcégek.

Az RTL-nek nyilatkozó Varjú László (DK) a vonatkozó szabályozás elavultságát említette fel, és azonnali átdolgozását követelte.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230115_RTL_Bunteti_az_MVM_a_gazt_megtakarito_tavfuto_cegeket#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …