2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rövid távon nem hoz nagy változást az ingatlanpiacon a kamatcsökkentés

Hirdetés

Rövid távon nem hoz nagy változást az ingatlanpiacon a kamatcsökkentés

Inkább hosszabb távon lehet lakáspiaci és lakáshitelpiaci hatása a Magyar Nemzeti Bank keddi döntésének, amely szerint négy év után először csökkentette az alapkamatot – írja közös elemzésében az ingatlan.com és a money.hu. A döntés, hogy 15 bázisponttal 0,75 százalékra csökkentette az MNB az alapkamatot, a változó kamatozású hitelekre ugyan bizonyos feltételekkel hatással lehet, a lakáspiacon nem igazán lesz hatással a keresletre és a kínálatra. 

Hirdetés

Németh-Simkó Judit, a money.hu kommunikációs vezetője szerint ha a bankközi kamatokba (BUBOR) egy az egyben beépül a 15 bázispontos kamatvágás, akkor elméletileg csökkenhetnének a változó kamatozású hitelek kamatai és törlesztőrészletei is. Egy 15 éves futamidejű 10 millió forintos példahitellel számolva mostantól összesen 10,1 millió forintot kellene visszafizetnie a futamidő végéig,  a havi törlesztő pedig 65 098 forint lenne, feltételezve, hogy a BUBOR a következő időszakban nem változik. Az újonnan felvett lakáshiteleknél az adósok viszont többségükben a biztonságosabb, fix kamatozású hiteleket választják, amelyekre így nincs hatással a kamatcsökkentés. 

Balogh László, az ingatlan.com […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
http://index.hu/gazdasag/2020/06/24/kamatcsokkentes_mnb_hitelek_ingatlan.com/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mérföldkőhöz érkezett a Tesla

A Wall Street egyik legvitatottabb részvénye hamarosan hatalmasat léphet előre, és bekerülhet a legfontosabb amerikai …