2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rövid szünet után újra jön az olaj a Druzsbán Szlovákiába

Hirdetés

Rövid szünet után újra jön az olaj a Druzsbán Szlovákiába

„Az Ukrajnán átvezető Druzsba (Barátság) kőolajvezetéken keresztül Szlovákiába irányuló kőolajforgalom a nap folyamán korábban történt megszakítást követően ma késő este helyreállt” – közölte a szlovák gazdasági minisztérium.

A minisztérium az olajellátásban tapasztalt kihagyást az ukrán elektronikai rendszer javításával magyarázta. A Csehországba a kőolajszállítás zavartalan volt – idézte a RIA Novosztyi hírügynökség a vezeték csehországi üzemeltetőjének, a MERO állami vállalatnak a szóvivőjét.

A szállítások korábban nem szakadtak meg, mivel az ukrajnai áramkimaradások nem érintették a Szlovákiából Csehországba kőolajat szállító vezetéket.

Hirdetés

A Transznyeft korábban bejelentette, hogy leállítja a kőolajszállítást a Barátság kőolajvezetéken Magyarország felé. A már három napja tartó szállítási szünet valószínűleg még egy újabb hétig is eltarthat – idézte a TASZSZ szerdán Igor Demin szóvivőt. Szerencsére ekkora gondok nem voltak, mert még aznap újraindult a kőolajszállítás, ám Szijjártó Péter külügyminiszter közölte, hogy a továbbiakban is számítani kell arra, hogy időszakosan leállhat a Barátság kőolajvezeték.

Az orosz-ukrán háború eseményeit követő hírfolyamunkat alább találja:

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221124_Baratsag_koolaj_szallitas_Szlovakia_Csehorszag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

A KSH adatai szerint az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkereset 503 600 …