2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Röhejes árakkal várja a pesti Primark a keddi inváziót

Hirdetés

Röhejes árakkal várja a pesti Primark a keddi inváziót

Maciej Podwojski, a Primark kelet-európai igazgatója nem jött zavarba, amikor az Arena Mallban kedden megnyíló üzletük hétfői sajtóbejárásán feltettem neki a kellemetlennek szánt kérdést, hogy vajon ő is a Primarkból öltözködik-e.

„Természetesen – válaszolta pillanatnyi gondolkodás nélkül. – A dzsekim, az ingem, a nadrágom, a derékszíjam és a cipőm is a mi üzletünkből származik, sőt még az a ruhadarabom is, amelyet most nem mutathatok meg önöknek.”

Ilyen felütés után mi más következhetett volna, mint hogy végigjártuk az új, 3100 négyzetméteres áruház valamennyi osztályát, kezdve a női divatcikkekkel, majd a gyermek-, férfi- és műszaki osztályon át a kiegészítőkig. E sorok írója nem lepődött meg az árcédulák láttán, hiszen az elmúlt években Berlintől Prágáig, Varsótól Bécsig kénytelen volt meglátogatni a régió szinte valamennyi Primarkját, a család népes gyerekseregének kedvenc – és őrületesen olcsó – áruházát.

Hirdetés

Igen, az Arena Mallban kedden megnyíló üzletben kapható cikkek árai is röhejesek. Egy kis ízelítő: egy mobiltelefonos fülhallgató 920 forint, egy, Azahriah koncertnapszemüvegére kísértetiesen hajazó pápaszem 740 forint, 5-6 ezer forintért ránézésre hibátlan női farmernadrágok kaphatók, és ahogy Maciej Podwojski hangsúlyozta, a legdrágább árucikkük sem kerül többe 50 eurónál, illetve az ennek megfelelő forintösszegnél, a 19 ezer forintnál.

Aztán meghallgattuk a számadatokat: a teljes beruházásra 8 millió eurót (kicsit több mint 3 milliárd forintot) fordítottak, a 3100 négyzetméteres üzlet az Arena Mall bevásárlóközpontban nyílik, a magyar piacra lépéssel 180 új munkahelyet teremtenek. Az 1969-ben Írországban bizonyos Arthur Ryan által alapított Primarknak – amely annak idején egyetlen, a dublini Mary Streeten nyitott bolttal kezdte diadalútját – ma már több mint 440 üzlete van a világ 17 országában, és mintegy 80 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Terveik szerint 2026 végére 530-ra nő boltjaik száma.10

Galéria: PrimarkFotó: Szollár Zsófi / Index

A vállalat a régió öt országában (Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában) összesen 12 üzletet működtet, a tizenharmadik a kedden nyíló budapesti bolt. A női, férfi- és gyermekruhák, valamint cipők mellett a többi között szépségápolási termékeket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket is forgalmaznak.

Fókuszban a fenntarthatóság

Maciej Podwojski kiemelte, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatósági szempontokra, 2030-ra például már csak újrahasznosítható, illetve újrahasznosított anyagokból készült termékeket árulnak, kiküszöbölték a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/27/maciej-podwojski-primark-arena-mall-sajtobejaras-olcso-minoseg-kornyezetbarat-fenntarthato-fejlodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hülyeség ellen a KRESZ sem véd

Ahogy az Index arról beszámolt, több munkacsoport is dolgozik a KRESZ módosításán – jelenleg az …