2020. július 15., szerdaMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rohamosan javul az üzleti hangulat Németországban

Rohamosan javul az üzleti hangulat Németországban

A valaha regisztrált legnagyobb mértékben javult júniusban az előző havihoz képest a müncheni ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe – írja az MTI. A felmérésbe bevont vállalkozások a korábbinál jobbnak ítélték meg aktuális üzleti környezetüket és jelentős mértékben javult jövőbeni kilátásaikról alkotott véleményük is. A német üzleti hangulat azután kezdett javulni, hogy az év első három hónapjában a német GDP a 2009-es válság óta nem látott mértékben esett vissza. 

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) üzleti hangulatindexe 86,2 pontra emelkedett júniusra vonatkozóan a májusi 79,7 pontról.

A havi növekedés mértéke a valaha regisztrált legnagyobb lett a mutató 1990-es német újraegyesítés óta vezetett történetében.

A mutató értéke ezzel négy hónappal korábbi szintre tért vissza.

A gazdasági szereplők aktuális üzleti környezetről alkotott megítélését […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/06/24/nemetorszag_ifo_uzleti_hangulat_valsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tüntetést szerveznek a postások

Tüntetést szerveznek a postások

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Elégedetlenek …