2020. október 28., szerdaMa Simon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.28. Simon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rekordot döntött tavaly a magyar export

Rekordot döntött tavaly a magyar export

Hetvenegy magyarországi nagyvállalat 207 milliárd forintnyi beruházást indít a versenyképesség-növelő támogatási programban munkavállalói megtartásáért, illetve a létszám növeléséért –jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Székesfehérváron. Hozzáfűzte: az Európai Bizottság cégenként 800 ezer eurós felső határig engedélyezte a tagállamoknak a támogatást, a versenyképesség-növelő támogatási programban pedig 904 magyar vállalat kapott 425 milliárd forintot. A miniszter jelezte: ezen felül – hosszas egyeztetések után – sikerült elérni, hogy 800 ezer euró felett, felső korlát nélkül is támogathassanak cégeket, amivel több mint 61 ezer munkahelyet védenek meg, és további munkahelyek is létrejönnek.

Negyvenhat magyar kis- és középvállalkozás (kkv) külpiacra jutását támogatja a kormány. Erről Szijjártó Péter a Fejér megyei Szabadbattyánban beszélt. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a 25 milliárd forintos nemzeti exportvédelmi programon belül kétmilliárd forintos keretösszegű pályázatot különítettek el erre a célra. Az első ilyen cég a helyi LogSol Kft, amely 18 millió forintot kap.

Szijjártó Péter közölte: […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/06/kkv-k_kulpiacra_jutasat_patronaljak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy az Indexnek: Bízunk benne, hogy megállapodnak!

Vitézy az Indexnek: Bízunk benne, hogy megállapodnak!

A hármas metró beruházásához minden forrást, amit eddig a főváros kért, akár Tarlós István, akár …